Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Har Heel & Toe Shifter Arbeidet med en motorsykkel?

Motorsykler utstyrt med rytter foten pinnene, i motsetning til gulvbord, generelt har en tå girspaken, som ligger foran og litt høyere enn den venstre foten pinne. Sykler med gulvbordene er vanligvis utstyrt med en hæl-tå Shifter - to girhendler som er koblet i form av "V." Spakene ligger på forsiden og baksiden av venstre gulvbord. Handlingen av hæl-tå Shifter ligner litt bevegelse av et se-så: Når den ene siden går opp, går den andre ned. Prinsippet og integrering med bevegelsen av kopling er den samme for begge typer girkontrollere. Med hæl-tå Shifter, har rytteren muligheten til alltid å bruke nedadgående bevegelse for å skifte gir. Shifting Up
p Med en standard tå Shifter, må rytteren sette sin venstre fot under spaken og løft for å skifte til neste høyere gir. Når du bruker en hæl-tå Shifter, til rytteren presser nedover med hælen på den bakre spaken skifte til den neste høyere gir. Spaken deretter sluppet så det vil nullstille og være klar for neste skift.
Nedgiring

På både standard tå skift og hæl-tå Shifter utstyrte motorsykler, skiftende i et lavere gir oppnås ved å trykke ned på fremover girspaken med ballen av venstre fot. Når rytteren har re-engasjert clutchen, er girspaken utgitt så det kan tilbakestille til neste skift.

Fordeler til Heel-Toe Shifter
< p> Mange ryttere som blir vant til å bruke en hæl-tå Shifter synes det er mye enklere å alltid bruke en nedadgående bevegelse for å skifte gir. Å skifte til et høyere gir, de rider presser nedover med hælen på bakre girspaken. Å skifte til et lavere gir, de rider presser nedover med ballen av foten hans på forsiden girspaken. Fordi en rytter ikke kiler tåen på støvelen under girspaken å gire opp, er det mindre sjanse for marring overflaten av støvelen. Ryttere med visse handikap også finne en hæl-tå shifter lettere å manipulere, spesielt de med begrenset bevegelighet i anklene.
Ulemper til Heel-Toe Shifter

hjelp en hæl-tå Shifter tar litt tid å bli vant til, spesielt for førere som har brukt en tradisjonell tå Shifter i mange år. Mens det er mulig å benytte den Forspaken av et hæl-tå Shifter for å skifte til et høyere gir, på samme måte som en rytter ville på en tradisjonell tå Shifter, er det vanligvis mye mindre plass mellom gulvbordet og undersiden av den fremre girspaken. Dette gjør det vanskeligere å riktig plassere den venstre foten for å skifte til et høyere gir. Heel-toe Shifters er nesten alltid funnet på motorsykler med gulvbord. Gulvbord stikker lenger ut enn foten pinnene, noe som gir rytteren mindre plass til å helle i en sving før du kommer i kontakt med veibanen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111172.html

Previous:
Next:

motorsykler