Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på min 2008 Yamaha Roadstar

Yamahas 2008 Roadstar motorsykler bruke en ekstern oljetank som ligger under rytterens sete å forsyne motoren med olje. Skifte motorolje krever en komplett renne av oljetanken forsyning samt noe olje igjen i motorens veivhus. Tømming av olje og bytte av olje filter er en relativt enkel prosess som de fleste Roadstar eiere kan fullføre på egenhånd. Men anbefaler Yamaha en sjekk av motorens oljetrykk utføres før motorsykkelen er ridd i lengre tid. Du trenger
tenningsinnstilling
Motorsykkel stand
12 og 17 mm kontakter
pipenøkkel
oljeavtappingsbeholder
Butikk håndklær
Bunnplugger pakninger (Yamaha part no. 90201-08087-00)
oljefilter skiftenøkkel
5 liter, 20W-40 Type-SE motorolje
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

parkere Roadstar på stativ sin over et flatt område. Sett tenningsnøkkelen i tenningslåsen, vri nøkkelen mot klokken for å låse opp rytterens sete. Trekk setet ut av motorsykkelens seteskinnene.
2

Start Roadstar motor og la den gå i stedet for tre minutter. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter. Skru av oljetanken lokket, som ligger nær høyre sete rail.
3

Monter Roadstar på en motorsykkel stå å støtte den i vertikal stilling.
4 < p> Skru av oljetanken tappepluggen, plassert under oljetanken nær den bakre støtdemper under motorsykkel, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Tøm oljen i en oljeavtappingsbeholder.
5

Rengjør oljetanken bunnpluggen med en klut. Fjern tappepluggen pakningen og erstatte den med en ny pakning. Skru tappepluggen i bunnen av oljetanken for hånd når oljen er tappet helt. Stram oljetanken tappepluggen til 31 fot-pounds, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel.
6

Skru av veivhuset oljepluggen, som ligger under venstre side av motoren nær venstre nedre ramme rail, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Tøm oljen i en oljeavtappingsbeholder.
7

Rengjør veivhuset bunnpluggen med en klut. Fjern tappepluggen pakningen og erstatte den med en ny pakning. Skru tappepluggen i bunnen av oljetanken for hånd når oljen er tappet helt. Stram oljetanken tappepluggen til 31 fot-pounds, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel.
8

Skru av oljefilteret fra oljepumpe, som ligger mellom de nedre ramme skinner på forsiden i motoren, ved hjelp av et olje-filter skiftenøkkel og en pipenøkkel. Renne noe olje igjen i oljepumpe til en oljeavtappingsbeholder.
9

Rengjør oljepumpe indre flens med deler rengjøring spray, tørk av med en klut. Coat det nye oljefilteret O-ring med en 20W-40 Type-SE motorolje, deretter skru oljefilter på oljepumpe for hånd. Stram oljefilteret til 12 fot-pounds, ved hjelp av en olje filter skiftenøkkel og en momentnøkkel.
10

Fyll oljetanken med 2,5 liter 20W-40 Type-SE motorolje, deretter skru oljetanken påfyllingslokk på plass for hånd. Start motoren og raskt rev motoren tre til fire ganger for å sirkulere olje gjennom hele motoren. Stopp motoren.
11

Skru av oljetanken tanklokket. Hell ytterligere 2,5 liter 20W-40 Type-SE motorolje i oljetanken, skru av oljepåfyllingslokket på plass. Fjern Roadstar fra motorsykkelen stå og senk den ned støtten sin.
12

Start motoren og la den gå i 3 minutter. Løsne den fremre sylinder oljerommet bolt, som ligger i front av luftfilter på venstre side av motorsykkelen, ved hjelp av en 12 mm pipe og en pipenøkkel. Trekk til bolten umiddelbart til 13 fot-pounds, ved hjelp av en 12 mm pipe og en momentnøkkel, når oljen begynner å sive ut fra oljerommet bolt. Stopp av motoren. Hvis oljen ikke siver ut fra oljerommet bolt, det er et problem innen olje pumpe eller olje krets.
13

Løft Roadstar ut av stativ, og hold det i oppreist stilling. Skru av oljetanken lokket, tørk sin peilepinnen rengjøre med en klut. Sett peilepinnen inn i oljetanken før lokket hviler på filler halsen er tråder. Trekk opp peilepinnen og kontroller oljenivået. Legg 1 til 2 oz. av 20W-40 Type-SE motorolje i oljetanken så sjekker oljenivået, dersom oljenivået er under peilepinnen nedre mark. Rengjør peilepinnen igjen med en klut, og deretter skru oljetanken lokket på plass. Senk Roadstar på stativ sin.
14

Sett rytterens sete på Roadstar, skyv ned på baksiden av setet til setet låses.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111171.html

Previous:
Next:

motorsykler