Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en Yamaha ATV

Regelmessige oljeskift er en nødvendighet for alle Yamahas firetakts all-terreng-kjøretøy modeller. Selv om hver modell kan ha sine egne krav, er den grunnleggende prosessen med tømming av motorolje gjennom en tappeplugg bygget inn motorveivhuset og bytte av olje filter lik overalt. I tillegg til veivhuset oljetappeplugg, noen modeller --- Raptor og YFZ450 for eksempel --- bruke en ekstern oljetank og få et nytt bunnpluggen. Du må være kjent med plasseringen av ATV oljetappepluggene og oljefilter før du begynner. Du trenger:
Butikk håndklær
Oil cap O-ring
oljeavtappingsbeholder
10 og 17 mm kontakter
Stikknøkkel
Oljetappeplugg O-ringene
Dreiemoment skiftenøkkel
5 mm unbrakonøkkel
trakt
Motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Varm ATV motor og olje forsyning. Start ATV og la den gå på tomgang i tre minutter, så stopper motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
2

Fjern plastdekselet motor dekker, om noen, fra begge sider av ATV. Trekk sjefene på den øvre kanten av dekselet, nær ATV sete, ut av maljer innebygd i ATV rammen. Trekk dekker mot baksiden av ATV til tappene på forsiden av dekselet er fri fra front fender.
3

Skru av oljelokket fra toppen av høyre motor veivhuset dekke. Tørk av lokket er festet peilepinnen rent med en klut. Inspisere olje cap O-ring for skader. Skift ut O-ringen hvis den er slitt eller revet.
4

inn en oljeavtappingsbeholder under motorhuset tappepluggen, plassert enten direkte under eller langs venstre side av veivhuset. Skru ut pluggen, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Tapp ut motoroljen i din dreneringspannen.
5

Skru oljetanken bunnpluggen fra bunnen av oljetanken, som ligger bak motoren, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Tapp ut motoroljen i din dreneringspannen. Hopp over dette trinnet hvis din ATV ikke er utstyrt med en oljetank.
6

Fjern pakningen eller O-ring fra tappepluggen, tørk Pluggens tråder med en klut. Ta frem en ny O-ring eller pakning på tappepluggen og skru pluggen inn i veivhuset for hånd. Stram tappepluggen til 17 fot-pounds, ved hjelp av en 17 mm pipe og en momentnøkkel. Installere oljetanken tappepluggen, eventuelt ved hjelp av samme metode.
7

Fjern oljefilteret fra høyre side av motoren. Bruk en cap-type filter skiftenøkkel for å fjerne en spin-on-type oljefilter. Hvis ATV bruker en intern filter element, skru av oljefilteret dekselet fra høyre motor veivhusdekselet med en 10 mm pipe eller en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk dekselet, oljefilter fjær og oljen filtreres av motoren. Tørk opp eventuelle gjenværende olje med en klut.
8

Sett inn det nye oljefilteret inn i motoren. Spre fersk motorolje rundt filteret tetting O-ringer. Hvis du installerer en spin-on filter, skru den på plass med hånden til den sitter godt mot motoren. Alternativt kan skyve den indre oljefilteret i motoren, etterfulgt av oljefilteret fjæren og oljen filterdekselet. Skru oljefilterdekselet boltene på plass, ved hjelp av en 10 mm pipe eller en 5 mm unbrakonøkkel. Stram boltene til 7,6 fot-pounds, med en momentnøkkel.
9

Plasser en trakt inn i motorens filler halsen, som ligger på toppen av høyre motor veivhusdekselet. Fyll motoren med mengde og type motorolje spesifisert i ATV bruksanvisningen. Skru oljelokket på plass for hånd.
10

Fyll oljetanken med mengde og type motorolje spesifisert i ATV bruksanvisningen. Skru olje dekslet på plass for hånd. Hopp over dette trinnet hvis din ATV ikke har en ekstern oljetank
11

Start ATV og la den gå i stedet for tre minutter. Se etter lekkasjer ved oljetappepluggene og olje filter eller oljefilterdekselet. Hvis en lekkasje vises, skru den berørte delen en ekstra kvart omdreining. Stopp motoren.
12

Skru av oljelokket og tørk av peilepinnen ren med en klut. Sett peilepinnen inn i oljetanken eller motor inntil cap er tråder hviler på olje filler halsen. Trekk opp peilepinnen og kontroller oljenivået. Hvis oljenivået er under peilepinnen nedre mark, hell 1 til 2 oz. motorolje i oljetanken eller motoren. Sjekker oljenivået. Skru oljelokket på plass, hvis oljenivået er over den nedre mark.
13

Sett både plast panseret. Skyv tappene på forsiden av dekslene i sporene kutt i front fender. Skyv sjefene i de øverste kantene av motoren dekker inn maljene innebygd i ATV rammen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111112.html

Previous:
Next:

motorsykler