Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endrer jeg Olje på en WR250 Yamaha?

Opprettholde en Yamaha WR250 krever regelmessig olje og oljefilter endringer for å sikre at WR250 motorens indre deler kan tåle de tøffe miljøer funnet på gaten, racerbanen og stien. Vanligvis anbefaler Yamaha et oljeskift hver 600 miles, men du bør utføres et oljeskift på WR250 din tidligere hvis maskinen brukes i konkurranse eller etter lange perioder med hard bruk. Oljeskift og filter på en WR250 er en relativt rask prosess, men det krever litt forberedelse for å hindre at smuss og skitt fra å komme inn i motoren. Forventer at jobben tar minst en time å fullføre. Du trenger:
Pipenøkkel og stikkontakter
Brake rengjøring spray
Shop håndklær
Container
4mm unbrakonøkkel
oljefilterdekselet O-ringene
oljefilter
trakt
2 liter 10W40 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Klargjør motorsykkelen før oljeskift. Fjern skid plate og motor vakter fra bunnen av motoren, ved hjelp av en 10mm og en 8mm socket å skru av skliplate er bolter. Senk skid plate og trekk den bort fra motorsykkelen. Ved hjelp av en brems rengjøring spray, rengjøre området rundt olje filler, oljefilteret cover, samt oljetappepluggene på oljetanken og nedre venstre side av motoren. Tørk disse områdene med en klut for å fjerne eventuelle gjenværende smuss.
2

Start motorsykkelen å varme sin oljeforsyning. La motoren gå på tomgang i minst tre minutter, og slå av tenningen.
3

Skru av oljepåfyllingslokket fra oljetanken. Fjern tappepluggen bolten fra oljetanken med en 12mm socket. La oljen renne ned i en beholder. Vask bort tappepluggen bolten i spissen med en butikk håndkle og sett den inn i oljetanken med en 12mm socket. Skru oljetanken lokket på plass.
4

Skru av oljepåfyllingslokket fra venstre side av motoren. Flytt beholder under tappepluggen bolten nederst venstre side av motoren, rett under girspaken. Bruk en 12mm socket å fjerne tappepluggen bolten og la motorens oljen renne inn i beholderen din. Vask bort tappepluggen bolten i spissen med en butikk håndkle og sett den inn i oljetanken med en 12mm socket.
5

Flytt beholderen under oljefilteret dekselet på høyre side av motoren. Ved hjelp av en 4mm umbrakonøkkel, skal den nedre bolten fra olje-dekselet. Hold motorsykkel stående for å drenere eventuelle gjenværende olje fra olje-filteret i beholderen din. Fjern de gjenværende boltene fra oljefilterdekselet ved hjelp av en 4mm umbrakonøkkel og skyve dekselet av motoren.
6

Inspiser oljefilterdekselet er O-ringer for tårer, og erstatte dem etter behov med nye O -ringer. Smør O-ringene med fersk 10W40 motorolje. Trekke olje-filteret og dets holdefjæren ut fra motoren. Sett inn et nytt oljefilter inn i motoren. Rengjør holdefjæren med brems renere og tørk av med aa butikk håndkle. Plasser fjæren over oljefilteret. Plasser oljefilterdekselet over motoren. Ved hjelp av en 4mm umbrakonøkkel, sett og stram til dekslet er bolter.
7

Plasser en trakt inn i motorens olje filler halsen. Hell opp til 1,5 liter fersk 10W40 motorolje inn i motoren. Fjern trakten og tørk vekk eventuelle oljeutslipp med en klut. Skru av oljepåfyllingslokket på motorens olje filler halsen.
8

Rengjør eventuelt oljesøl fra motoren ved hjelp av brems renere og butikk håndklær. Start motorsykkel og la den varmes opp i tre minutter. Stopp motoren og sjekk oljenivået med peilepinnen på motorens oljepåfyllingslokket. Tilsett olje som trengs for å heve oljenivået til peilepinnen er "FULL"-merket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107400.html

Previous:
Next:

motorsykler