Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan kjøre motorsykkel for første gang

Lære å kjøre motorsykkel er en utfordrende oppgave som kan åpne en ny verden av eventyr, selv om du bare ridning å jobbe. Samtidig som de vet hvordan å sykle og kjøre en bil kan være fordelaktig, riding en motorsykkel avhenger trygt på din evne til å lære og bruke et nytt sett av ferdigheter ganske forskjellige fra de som trengs av noen annen form for kjøretøy. Begynn sakte og øve vekk fra trafikken før du er komfortabel med maskinen før du drar ut på den åpne veien. Instruksjoner
en

Approach motorsykkelen fra sin venstre side. Ta tak i håndtakene med begge hender og trekk i front bremsehendelen, som ligger på høyre håndtak, til å engasjere seg foran brems. Sving høyre ben over motorsykkelen til du er skrevende rytterens sete. Løft motorsykkelen opp i vertikal stilling. Hev stativ med venstre hæl og slipp foran bremsehendelen.
2

Gjør deg kjent med motorsykkelens kontroll layout. På startknappen og drepe bryteren ligger innenfor bryteren montering på høyre håndtak, ledsaget av fronten bremsehendelen og gass vri-grep. Den venstre styret bryter sammenstilling inneholder horn, blinklys og frontlys dimmer brytere samt clutch hendel. En pedal nær høyre fot tappen styrer den bakre bremsen, mens spaken nær venstre fot pinnen blir brukt til å skifte gir. Motorsykkelens tenningen er vanligvis finnes foran på styret, men kan også plasseres i nærheten forgaffelen.
3

Slå motorsykkel på, ved hjelp av tenningsnøkkelen. Et grønt lys skal lyse på motorsykkelens speedometer, noe som indikerer at motorsykkelen er i nøytral. Nå under venstre side av drivstofftanken og vri bensinkranen spaken til "On" posisjon. Trekk i clutch hendel. Angi kill switch til "Run" eller "On" posisjon. Trekk i front bremsehendelen og trykk på startknappen til motoren starter. Sakte slipper forbremsen og clutch hendler.
4

Trekk i clutch hendel. Skyv girspaken nedover med venstre fot til den klikker på første gear. Slipp clutch hendel langsomt til motorsykkelen begynner å rulle fremover. Vri gasshåndtaket bakover litt med høyre hånd for å gi gass og fortsette å slippe clutch hendel sakte. Rull gasshåndtaket lenger tilbake, når clutch hendel slipper helt å øke hastigheten fremover.
5

Trekk clutch hendel inn og rulle gasshåndtaket forover for å lukke på gassen. Skyv girspaken oppover med et fast trykk av tuppen av venstre fot til å skifte til andre gir. Slipp clutch hendel og rull gasshåndtaket tilbake for å åpne gassen. Gjenta for å skifte til et høyere gir når hastigheten øker.
6

Pull i front bremsehendelen, med høyre indeksen og midtre fingrene, for å redusere farten. Alternativt trykk ned på bakre bremsepedalen med høyre fot for å aktivere bakbremsen. Bruk en lys, progressiv bevegelse for å engasjere enten brems, i motsetning til en plutselig trekker eller trykk som kan låse bremsen og forårsake en ulykke. Frambremsen kan og bør brukes for de fleste situasjoner. Bruk både foran og bak bremser for ekstra bremsekraft eller under kriser.
7

Trekk clutch hendel inn og rulle gasshåndtaket forover for å lukke på gassen. Trykk ned på girspaken med venstre fot til å gire ned til et lavere gir. Rull gasshåndtaket tilbake raskt til rev motoren litt, og deretter slipper clutchen spaken. Den svake økningen i turtall hindrer motorsykkel fra krampetrekninger eller lurching mens skiftende inn et lavere gir. Gjenta for å skifte til et høyere gir når hastigheten øker.
8

Initiere en sving ved å se på startpunktet av svingen. Rull gasshåndtaket forover og tregere, bruker forbremsen. Skifte til et lavere gir etter behov. Skyv styret nærmest retning av svingen frem til å lene motorsykkelen inn i sving. Se på enden av svingen. Rull gasshåndtaket tilbake sakte når du passerer den strammeste punktet, eller apex, av svingen. Skyv håndtaket vendt bort fra tur til å løfte motorsykkelen tilbake i en oppreist posisjon. Akselerere bort fra turn.
9

Roll gasshåndtaket forover og bremse motorsykkelen til en stopp, bruker begge bremsene. Trekk i clutch hendel og gire ned i første gir. Trykk på girspaken oppover lys med tuppen av venstre fot til å skifte til nøytral, angitt med et grønt lys på speedometeret. Slipp clutch hendel. Distribuere støtten med venstre hæl, og senk motorsykkel på den. Angi kill switch til "Av" eller "Stopp", og deretter slå av tenningen og ta ut nøkkelen. Hold foran bremsehendelen på plass og demontere motorsykkel fra sin venstre side.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106346.html

Previous:
Next:

motorsykler