Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sette Timing på en Honda motorsykkel

Nyere motorsykler ikke har en justering for tenning timing, som timing styres elektronisk. Honda motorsykler gjort før 1980 har punkt tenning eller tidlig elektroniske moduler som kan justeres. Kamaksel timing kan fortsatt justeres på noen nyere motorsykler, selv om det ofte dette krever kjøp av en ettermarkedet kamaksel og kamaksel gear. Ventiltider påvirker varighet og ventil overlapping, som i stor grad påvirker motoreffekt og utslipp. Du trenger:
Bladmått
Test lys
Timing lys
grunnleggende håndverktøy
Bruksanvisning
Aftermarket kamdrev /kamaksel
Dynometer tid
Vis flere instruksjoner
Points Ignition
en

Ta av poeng dekselet. På ensylindret Honda motorsykler, er dekningen vanligvis på høyre side av kamaksel. På en multi-sylindret motor, er det vanligvis på veivakselen på høyre side.
2

Snu motor over til den største delen av punktene cam er mot punktene. Dette er når de er åpne på sitt bredeste. Måle gapet med en bladsøker. Sjekk din service manual for riktig poeng gap. Honda hullene er vanligvis 0,012 tommer til 0,016 tommer. Hvis du setter gapet på 0,014 tommer, vil du være ganske nær.
3

Koble bakken av en test lys til en motor bakken, og den positive siden til poeng wire. Slå av motoren over bruker veivakselen mutter. Som "F" taktmerket kommer rundt til merket på veivhuset, bør lyset komme på samme måte som de stiller seg opp. Dette merket er før øvre dødpunkt (TDC) mark. Det lyset kommer på noen annen gang, løsne skruene på poeng plate og snu den slik at merkene justere som lyset tennes.
4

Fest en timing lys til nummer én tennplugg ledning . Kjør motoren på ca 4000 rpm og skinne i lyset i timing hullet. Tidspunktet preg på den ene siden av "F"-merket skal være på linje med den stasjonære mark når lyset blinker. Dette er den fullstendige forhånd merket. Hvis dette ikke stiller opp, justere poeng plate til høyre eller venstre for å justere merkene.
5

Kontroller punktene gap igjen for å sørge for at det ikke har flyttet vesentlig i løpet av disse justeringene. Sørg for at justeringsskruene på både poeng og poeng plate er skrudd ordentlig til. Sett på poeng dekselet.
Kamakselinnstilling
6

Kjøp en kamaksel og kamdrev egnet for motorsykkelen. Disse er tilgjengelige fra Hot Cams og flere andre produsenter. Pass på at du følger instruksjonene for installering av cam og ventilklaringen justeringer etterpå nøye. Motorskade kan oppstå hvis du ikke gjør det. Installasjonen kan være veldig enkelt med en en-sylindret Honda, eller mer komplisert med in-line fire-sylindrede modeller. Følg manuelle instruksjonene nøye.
7

kamdrev vil ha spilleautomater i stedet for hull til bolt utstyr til cam. Dette gjør at cam å bli slått fra lager posisjon. Sett ventiltider først til lager posisjon ved å stille opp i TDC mark og timing merkene på cam. På denne måten motoren er på lager TDC.
8

Advance eller retard ventiltider avhengig av ønsket ytelse, følge instruksjonene som følger med kamaksel. Advanced timing til et punkt vil øke ytelsen og hestekrefter. Utover dette punktet, vil ytelsen bli verre. Retarderende timingen produserer et mer drivstoff effektiv motor, igjen til et punkt. Begge justeringer kan flytte makt band av motorsykkelen fra lavt turtall til høy også. Etter hver justering teste ri på motorsykkel og bedømme resultatene.
9

Test resultatene på et dynometer. Den beste måten å kontrollere dine resultater er nøyaktig med dynometer tid på en lokal rase butikk. Dette kan være svært dyrt, så vær sikker på at sykkelen er innstilt og i god form før du ankommer, inkludert et rent luftfilter og drivstoffilter hvis sykkelen din er utstyrt med en. Etter hvert cam justering må du kjøre sykkelen på dynometer å bestemme hestekrefter og dreiemoment gevinster, samt hvor justeringen har flyttet makt band.
10

Monter motorsykkelen helt og ta det for en tur under en rekke forhold for å sikre at ventil timing justeringer har oppnådd de ønskede resultater.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110346.html

Previous:
Next:

motorsykler