Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Ulike deler av en motorsykkel

En motorsykkel er generelt ansett som en motor med to hjul, men det er konstruert med utallige intrikate komponenter som virker sammen for å drive, stoppe og støtte maskinen. Selv motorsykkel teknologi har avansert i et hurtig tempo, erstatte enkle forgassere og poeng-tenning systemer med datastyrt innsprøytning og elektronisk tenning kontroller, forblir den grunnleggende bruken av motorsykkelen det samme. Chassis

motorsykkelens chassis består av en metallramme som støtter motor og hjuloppheng. De fleste kryssere og eldre motorsykler ansette en stål-rør ramme som vugger motoren. Sport motorsykler, alternativt bruke en lett aluminium perimeter ramme som brytes rundt motoren og bruker den som en ekstra stiv støtte. En forklike bakre svingarmen er montert på en dreietapp på baksiden av rammen for å støtte den bakre hjulet, mens den fremre gaffel klemme er festet til en dreietapp på forsiden av rammen kalt styrekrone. Spakene er montert på toppen av gaffelen klemme for å gi styring innganger og kan vises som en one-piece rørformet bar eller som gaffel-montert clip-on barer. Motorsykkel hjul er enten laget av støpt aluminium eller bruk ståltråd-spoked felger.
Front Fork

motorsykkelens fremover suspensjon kan leveres med en rekke gaffel variasjoner, med teleskopiske hydrauliske gafler er mest vanlig. Gaffelen i seg selv er laget av to separate gaffel-ben som er festet til gaffelen klemmen og forhjulet, hver bestående av en bred nedre stender og en mindre øvre rør som glir i den. Gaflene er kontrollert av en demping stang og en fjær nedsenket i en tykk olje, kontrollere gaffel rørets bevegelse som forhjulet møter en hump. Moderne ytelse gafler tilbyr finere demping-innstillingene, og kan vendes for ekstra styrke, plassere den bredere bås på toppen av gaffelen.

Støtdempere bak
< p> Bakre støtdempere fungere på en lignende metode som forgaffelen og tilbys enten som en tvilling eller en enkelt mono-sjokk oppsett. Den støtdempere pivot på bakre svingarm og motorsykkelens ramme, slik at svingarm å stige og falle som nødvendig for å kompensere for skiftende veiforhold. Mens to sjokk oppsett var dominerende på nesten alle motorsykler til tidlig 1980-tallet, er dette oppsettet vanligvis finner på cruiser-stil motorsykler. De mono-sjokk oppsett finner på moderne sport motorsykler gir lavere vekt og bedre respons ved høyere hastigheter.
Fuel, innsug og eksos Systems

En motorsykkel drivstofftilførsel holdes i et stål, aluminium eller glassfiber tank montert på rammen over motoren, selv om noen modeller vil plassere tanken under førerens sete. Fuel er levert via en petcock --- drivstoff ventil --- eller en bensinpumpe under tanken til forgasseren eller innsprøytningssystem. Drivstoffet er blandet i luften trekkes inn gjennom forgasseren eller throttle body og er gått inn i motoren, hvor det forbrennes og utvist gjennom eksos header rør og lyddemperen.
Motor og girkasse

Selv motorsykkel motorer varierer i størrelser og stiler, de grunnleggende komponentene er de samme. Motorens veivhuset huser veivakselen, som er ansvarlig for å generere den roterende bevegelse som driver motorsykkel fremover. Stempelet er festet til veivakselen via en stempelstang stål, og de beveger seg i sylindrene festet til veivakselen. Brensel og luft trekkes inn i sylinderen komprimeres av stempelet og antennes av en tennplugg, presser stempelet nedover og dreie veivakselen. Spinning bevegelse er overført til overføring av en primær gear og blir deretter overført til bakhjulet via en stasjon kjede eller drivakselen.
Electrical Systems

Elektrisk kraft er hentet fra et blybatteri, som ligger under rytterens sete, som gir likestrøm (DC) strøm til lys og tenning. Når motoren er i gang, blir en permanent magnet plassert ved enden av veivakselen spunnet i en elektrisk ladede kveil av tråd, som kalles en stator, for å regenerere batteriets lade. Det er styrt av en spenningsregulator for å hindre overlading. En diode-baserte likeretter forvandler statoren er vekselstrøm (AC) inn i en likestrøm før den når batteriet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108225.html

Previous:
Next:

motorsykler