Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan erstatte tennplugger på en 2000 Sportster XL

Ingenting går helt som en Harley Sportster. Liten, rask og kraftig, er Sportster den lille Harley som kunne. Å holde det Sportster-motoren går jevnt krever jevnlig skifte tennplugger. Når riktig gapped og installert, kan nye tennplugger glatte ut en grov kjører motor og forbedret kraft og effektivitet. Tjenesten manuell antyder erstatning hver 10.000 miles, men ifølge Benny Miller, sertifisert Harley mekaniker for Renegade Cycle i Mesquite, Texas, tennplugger bør skiftes ut hver 3000 miles, eller hver oljeskift, for å sikre topp ytelse. Det tar bare noen få skritt for å erstatte pluggene. Du trenger
2000 Sportster XL
8-tommers nebbtang
5/8-inch Plugghetter
pipenøkkelskralle
to tennplugger (Harley-Davidson 6R 12 anbefales)
3-tommers skralle forlengelse
Tapered gap måle
Antiseize smøremiddel
Penetrating olje (valgfritt)
Thread chaser (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
1

Slå både tenning og drepe brytere til "off" posisjon. Hvis Sportster har vært i gang, la motorsykkelen avkjøles før du fortsetter å unngå brannskader.
2

Finn tennplugg kabler på venstre side av Sportster, like nedenfor gasstanken som stikker ut fra sylinderen hode. Ved hjelp av en nebbtang, bør du holde en tennplugg kabelen på den fortykkede base nær sylinderen. Unngå å trekke i kabelen over dette beskyttede base som det kan skade den interne strukturen av kabelen. Lirke oppover, tennpluggen fjernes kabelen fra tennpluggen og sylinderen. Merk hvilken kabel går til hver sylinder for å unngå kryssende ledninger.
3

Plasser en 5/8-inch Plugghetter løpet tennpluggen. Fest en 3-tommers skralle forlengelse og skralle håndtak. Vri skralle i retning mot klokken. Fortsett å vri til tennpluggen løsner fra topplokket. Undersøke den gamle pluggen for tegn på oljeforekomster eller motorslitasje. Sjekk trådene på innsiden av sylinderen for innskudd eller korrosjon. Bruk penetrerende olje for å myke eventuelle innskudd og en tråd chaser å rengjøre gjengene.
4

Gap utskifting pluggen ved å plassere elektroden åpning av pluggen over smaleste delen av gapping måleren. Skyv pluggen åpningen til den er selv med riktig gap størrelse. En 2000 Sportster skal gapped mellom 0,038 til 0,043 inches (0,96 til 1.09mm).
5

Påfør et tynt lag med antiseize smøremiddel på gjengene på den nye tennpluggen. For hånd, plasserer tennpluggen inn i topplokket åpning og snu klokken, hånd stramme den til den gjør motstand. Unngå krysse threading pluggen. Plasser a5/8-inch socket over enden av tennpluggen. Bruke pipenøkkel, slå den med klokken til tennpluggen blir tettsittende, som regel en annen kvart omdreining. Ikke skru for hardt.
6

For hånd, plasserer en tennplugg kabelen over det aktuelle tennpluggen. Skyv nedover på kabelen før det ikke lenger vil trykke.
7

Slå tenningen på. Vær sikker på motorsykkelen er i friløp. Vri kill bryteren til "på"-posisjon. Trå inn startnøkkelen til motoren starter. Lytt til noe unormalt i rytmen og tomgang. Justere tomgang etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107014.html

Previous:
Next:

motorsykler