Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Kawasaki Dynamo fjerning

Kawasakis motorsykler, som biler, krever en kilde til elektrisk energi for å skape gnist nødvendig for forbrenningsmotor. Denne avgiften, vil imidlertid synke under belastninger på den uten konstant etterfylling, en oppgave som dynamoen er ansvarlig for. Som består av en roterende magnet passerer gjennom elektriske felt for å lage strøm, kan dynamoen noen ganger mislykkes. Heldigvis, erstatte det er lettere enn det ser ut. Forberedelse

Monter de riktige verktøyene for jobben, bør du forvente å bruke et sett med metriske hex og Allen-head stikkontakter, og et sett med kombinasjonsnøkler i varierende størrelse, selv om noen eldre Kawasaki modeller kan brukt Phillips-skruer som vil kreve en skrutrekker for å fjerne.

En kum eller container og en håndfull rene håndklær eller filler kan være nyttig, siden noen olje vil renne fra motoren under prosessen. Hvis du har tilgang til en sykkel stativ, eller hvis Kawasaki er utstyrt med et senter stativ, bruke den til å gi ekstra stabilitet.

Slutt, arm selv med en Kawasaki fabrikk service manual. Dette er det viktigste verktøyet du kan ha for sykkelen din, som det er fylt med dyptgående vedlikehold teknikker og vil layout den nøyaktige prosessen for å fjerne dynamo fra din nøyaktige modell av motorsykkelen.
Fjerne dynamoen Cover

Finn dynamoen på venstre side av motoren (på de fleste Kawasaki motorsykler), skjult bak motordekselet. Dette dekselet må fjernes for å få tilgang til generatoren, men vil noen modeller kreve fjerning av drivhjul dekke så vel

Note lengder og plasseringen av de motordekselet boltene før du fjerner dem,. siden noen hører på bestemte steder. Ha en kum eller bøtte klar til å fange opp oljen som kan søle fra dekselet. Trekk dekselet fri fra motoren og følge ledningene fra undersiden av dekselet, og koble den fra ledningsnettet.

På innsiden av dekselet er halvparten av dynamoen, i en tett pakket ring av jern og ledningen kalles "stator". Svinghjulet, den andre halvdelen av dynamoen, er på slutten av den nå utsatt veivakselen.
Fjerne stator og svinghjul

fjerne statoren fra motoren dekselet er vanligvis en enkel sak, som krever fjerning av et sett av Allen-hodet bolter. Når boltene er ute, forsiktig jobbe ledningene og gummipakning fri fra dekselet og trekke hele statoren forsamlingen gratis.

Svinghjulet, derimot, kan være vanskelig. Mens svinghjulet vanligvis festet til enden av veivakselen ved et 10 mm x 40 mm sekskantskrue bolt, benytter Kawasaki noen ganger en venstregjenget mønster for å holde den på plass mot rotasjon av veivakselen. Du kan vanligvis identifisere en venstre gjenget bolt med en "LH"-merket på toppen av bolt hode. Hvis du ikke ser denne merkingen, referere til en tjeneste manualen før du forsøker å fjerne bolten. I tillegg må svinghjulets holdes godt på plass for å hindre rotasjon, mens fjerne bolten. Kawasaki tilbyr spesielle verktøy for å holde svinghjulet på plass, samt gjenget trekke verktøyet som kreves for å fjerne svinghjulet etter at bolten er fjernet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106710.html

Previous:
Next:

motorsykler