Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> hybrid Cars >> Content

Hvordan få det beste kjørelengde fra din Toyota Prius

Kjøpe en Prius for noen år siden kan ha vært mer av en "grønn" gest enn en praktisk en, men som gassprisene stiger stadig høyere, det & # x2019; s folk som driver ikke-hybrid biler som er grønn - av misunnelse! Her er noen low-tech kjørelengde-boosting tips for å hjelpe deg å få mer verdi ut av din investering samtidig redusere karbonutslipp. For å gå enda lenger, se Resources. Du trenger
En Toyota Prius, helst en med multi-informasjonsskjerm som lar deg overvåke kjørelengde og energibruk
Vis flere instruksjoner
en

Sett rimelig forventninger, spesielt hvis du er en ny Prius eier. Mange Prius eiere rapporterer lavere enn forventet kjørelengde under innkjøringsperioden. Dette kan godt være en karakteristikk av bilen, men mest sannsynlig også reflekterer en læringskurve som du flytter dine tidligere kjørevaner inn "Prius-modus." Hva er rimelig å forvente? En meningsmåling på over 1100 sjåfører på en av de største Prius postlister viser at folk flest gjennomsnittlig 42-47 miles samlet, med 45 er den oftest rapporterte tallet.
2

Innse at din kjørelengde vil variere med ulike typer kjøring. Du kan få stor kjørelengde på lange turer, men mange små opplag rundt i byen vil drive gjennomsnittlig kjørelengde ned. Samlet sett vil den type kjøring du gjør oftest påvirke din kjørelengde mer enn noen tips som du finner på nettet. Så hvis det meste av kjøringen din er raske turer til butikken, tar barna til skolen, etc., finne måter å konsolidere korte turer til lengre seg, og du bør se noen kjørelengde bedring ganske raskt.
3

Hold nonessentials ut av bilen. Ja, selvfølgelig må du ta med dagligvarer hjem, men la andre diverse eiendeler for å ta opp semi-permanent bosted i bilen betyr at du bærer mer vekt enn du trenger. Enhver økning i vekt betyr at motoren må jobbe hardere, redusere kjørelengde.
4

Arbeidet med å utvikle en "fjær fot." Du ønsker lettest mulig berøring på gasspedalen , og du trenger å komme inn i vanen med å ta full nytte av bilens innebygde opp momentum. Det er ingen grunn til å holde foten på gasspedalen i nedoverbakke, og du vil finne at du kan holde løfte den vekk fra gasspedalen jevne når du kjører på et plant underlag. Hvis du ser et rødt lys eller et stoppskilt fremover, ta foten vekk fra gasspedalen umiddelbart og la bilen for å komme til en stopp på egen hånd.
5 p Hvis du har multi-skjermbildet funksjonen i bilen din, kan det hjelpe deg å lære fjær-fots teknikker raskere. Sett turinformasjon innstillingen som standard. Se den mens du kjører og overvåke hvor mye gass du bruker når du går oppoverbakke vs nedoverbakke, og når du trykker på gasspedalen og slippe den. Forskjellen er svært dramatisk og vil være svært nyttig i slik at du kan bruke mindre gas.If du ikke har en multi-skjermbildet i Prius, kan du bruke mentale bilder. Tenk deg at det er et egg under gasspedalen din, og at du trenger å kjøre uten å sprekke skallet. Jo mer du fokuserer på dette bildet, jo bedre vil du bli ved å minimere gass bruk.
6

Ikke overskride fartsgrensen. Du vil finne at den høyeste kjørelengde kan oppnås når du er i stand til å kjøre i hastigheter på 35-45 km /h med minimale stopper. Jeg har personlig sett kjørelengde gå så høyt som 60 mpg under disse forholdene. Så hvis du ikke er i en hast, bremse ned litt og lagre gass.
7

Bruk cruise control så ofte du kan. Det er mer effektivt å spare gass enn den letteste mulig "fjær foten." Det er ikke bare for highway bruk. Hvis du kjører for noen få miles i et område uten en masse trafikklys, bruker du cruise å opprettholde den ideelle 40-mph hastighet, og du bør få kjørelengde verdt å skryte om.
8

Ration din air condition bruk i sommer. Når du starter bilen, rulle ned vinduene, åpne alle ventilene, og slå på viften. Ikke slå av AC på før du har kjørt i noen minutter og sirkulerende luft er avkjølt bilen litt. Når du slår den på, la den få bilen ned til en behagelig kjølig temperatur. Deretter slår den av og senke to av vinduene på den ene siden av bilen med en "til 2". Dette har relativt liten innvirkning på luftmotstanden men fortsatt hjelper sirkulere luften. Bytte frem og tilbake mellom bruk av klimaanlegget og de to åpne vinduene på den ene siden, snu AC tilbake på når det blir for varmt for deg.
9

Kontroller at dekkene har riktig lufttrykk . Over-oppblåsing dem til å redusere road motstand og redusere gassforbruket vil bare til slutt krever kjøp av et nytt sett med dekk. Sjekk brukerhåndboken for det anbefalte trykket og overvåke den regelmessig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105261.html

Previous:
Next:

hybrid Cars