Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> diesel Cars >> Content

Mercedes 601 Engine Beskrivelse

Mercedes Benz 601 diesel motor, teknisk referert til som OM-601, mens ikke den mest spennende motor, var en revolusjonær motor som banet vei for senere dieselmotorer. Den firesylindrede OM601 er kjent for sin utrolige holdbarhet når vedlikeholdes riktig. Mange eiere av Mercedes Benzes med denne motoren har sett motorene siste 300.000 til 400.000 miles eller mer. Motoren ble introdusert i 1983 og drevet 190D sedan i 2,0-liter (europeiske) og 2,2 liter (USA) versjoner .. Teknisk

OM-601 er den minste medlem av OM-60X familie av Mercedes-motorer og utnyttet en støpejern blokk med aluminium hodet og inneholdt en dobbel overliggende kamaksel arrangement. Å gi ekstra under panseret klaring, er sylindrene skråstilt 15 grader til siden i stedet for vertikalt.

Takket være aluminium hodet, motoren også veide noen 100-lbs mindre enn OM-61 ganger som den erstattet. OM-601 produsert 72-hk ved 4200 rpm og 96 ft /lbs dreiemoment ved 2800 rpm. En duplex kjede som går ut av veivakselen driver kamaksler og bensininnsprøytning pumpe. Det er en egen kjede også på veivakselen som driver oljepumpe.

En av de bemerkelsesverdige funksjonene i OM-601 er innsprøytning, som utnyttet en pre-kammer design som bodde i produksjon før det var endelig erstattet av CDI rail innsprøytning. Drivstoffinnsprøytingspumpen var en Bosch PES-4M.
Drivstoff kjørelengde

i sin tid, returnerte motoren ganske imponerende drivstofføkonomi tall som fortsatt ser bra ut i dag. M201 chassis biler som brukte motoren returnerte ca 30 + mpg byen og 45 + mpg motorveien i 2,0-liters versjon. Den 2,2-liter var enda mer imponerende, og kunne gjennomsnitt 36 mpg i byen og 55 mpg på motorveien.
Vedlikehold

Sammen med vanlig olje endringer, som alle diesel motorer, anbefales det at motorene renses en gang i året og glødepluggene må byttes hvert femte år. Hver 150.000 miles drivstoff returlinjer trenger utskifting. Selv om Serpentine beltet sjelden bryter, er det viktig å overvåke tilstanden og skift ut hvis skadet, siden en ødelagt belte kan føre til at motoren overopphetes.
Potensielle problemer

Mens OM-601 har en legendarisk rykte for pålitelighet, kan det være noen problemer hvis motorene ikke blir vedlikeholdt skikkelig. På grunn av bruken av en aluminium-hode på et støpt blokk, blåst headgaskets ofte resultere i en vridd hode. Derfor er flittig utskifting av headgasket anbefales. Tidspunktet kjeden må også byttes ut med de anbefalte serviceintervaller.

Sugepumpen for drivstoffinnsprøytingspumpen er oljet med en tilkobling til motorens olje forsyning, og forseglingen mellom de to er også utsatt for lekker. Skjønt erstatte tetningen er tidkrevende og må gjøres nøyaktig og riktig, er det mulig for en dyktig hjem mekaniker. Heldigvis betyr OM-601 bruk av hydrauliske løftere at det ikke er behov for ventil justeringer for livet av motoren.

For utslipp grunner, hadde California biler en EGR ventil å resirkulere eksosen. Hvis ikke fungerer som den skal, kan disse forårsake driftsproblemer problemer.
Morsomme fakta

For kaldere miljøer, har motoren en motorvarmer med en ekstern ledning som kan plugges i eksternt. Dette betyr at på kalde morgener blokken kan allerede være oppvarmet, forutsatt varme for beboerne så snart bilen startes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/diesel-cars/105063.html

Previous:
Next:

diesel Cars