Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> diesel Cars >> Content

Deler av en dieselmotor

Som en bensin (bensin) motor, er dieselmotoren også en "forbrenningsmotor." Hva dette betyr er at brensel brennes inne i et sylindrisk område og den resulterende, "eksplosjon" forårsaker bevegelse av et stempel. Imidlertid ligger forskjellen i hva som forårsaker eksplosjon. I en bensin-motor, setter i gang en gnist (fra en tennplugg) brennstoff, mens det i en dieselmotor brenselet blir antent på grunn av varmen av trykkluft. Anlegg

Som de fleste andre motorer, har en dieselmotor flere sylindre som er anordnet enten i rett linje eller i form av en "V" Alternativ sylindere kan finnes skrå på den ene siden og de andre sylindere vippet opp i samme grad på den andre side.Each sylinder har en hul hulrom, inne i hvilken stempelet hodet kan bevege seg opp eller ned. Hver stempel-hode er forbundet med en (vanlig) veivaksel gjennom en stempelstang. Når et stempelhode går ned til sin maksimale utstrekning posisjonen til midtpunktet kalles "bunn dødpunkt." Tilsvarende ved den øverste stilling, er dens "øvre dødpunkt". På toppen av en typisk dieselmotor er to ventiler -. Inntak ventil og eksos ventil
Working

Den nedadgående bevegelse av stempelet hodet resultater i luften suges inn i sylinderen gjennom innløpsventilen. Da stempelet begynner å bevege seg oppover (som følge av den nedadgående bevegelse av tilstøtende sylinder), og ved den tid den når det øvre dødpunkt, luften blir komprimert til omtrent 600 psi (pounds per kvadrat-tomme). Denne komprimering forårsaker at temperaturen i kronen av sylinderen for å nå opp til 1000 grader Fahrenheit (eller 550 grader Celsius). På dette tidspunkt, injiserer en drivstoff injektor fine dråper av brensel til kronen av sylinderen som ved å nå holder varm trykkluft. Den varme luften fordamper drivstoff dråper forårsaker dem til å antennes. Dette resulterer i en eksplosjon av former på toppen av sylinderen, og dermed tvinge stempelet ned.

Typer

Bensinmotorer er mest brukt i to- wheelers og personbiler. På den annen side er dieselmotorer som brukes i kjøretøy (rett fra personbiler til massive lastebiler og busser), i bygg og anlegg, i lokomotiver og for å drive alle størrelser av båter og skip helt opp til virkelig store hav liners. De brukes også som frittstående strøm generators.Diesel motorer skiller seg fra hverandre på flere punkter. Først kan de ha to, fire eller seks sylindre (noen ganger enda mer). Sylinder kapasitet varierer også fra de små som brukes i personbiler til virkelig store sylindere som brukes i marine applikasjoner. Som allerede nevnt ovenfor, er de enten "in-line" eller i en "V" formasjon.
Varianter

I de fleste applikasjoner, som personbiler, busser og lastebiler, er dieselmotorer direkte koblet til girkassen. Imidlertid, i tilfelle av de fleste lokomotiver og i tilfelle av noen av de mest massive oseandampere som Queen Mary 2, blir dieselmotoren brukt til å generere elektrisitet som i sin tur driver den lokomotiver 'type motorer og propeller på skip.
Fakta

Siden diesel har mer brennverdi enn bensin den inneholder mer energi for et gitt volum. Som sådan en dieselmotor alltid er mer effektiv enn en bensin-motor av den samme kapasitet. Også ved fravær av et elektrisk tenningssystem resulterer i større pålitelighet og betraktelig lavere feilrater selv i fuktige omgivelser. Fraværet av spoler, tennplugg ledninger osv., eliminerer radiobølger som kan forstyrre navigasjons-og kommunikasjonsutstyr som vanligvis brukes i marine og luftfart applikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/diesel-cars/105059.html

Previous:
Next:

diesel Cars