Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Båtbygging Rules

Enten bygge en en-manns jolle eller et hangarskip, det er regler for å bygge en sjødyktig og stabil båt. Båter må gjøre tre ting: flyte, flytte og motstå å ta på vann som kan synke håndverket. Selv om disse reglene høres innlysende, har det tatt tusenvis av år med erfaring for å oppnå optimal ytelse fra båten. Finne balansen mellom vekt og styrke, form og sikkerhet samt høyre strømkilde er en konstant og kontinuerlig læringsprosess for alle båtbyggere. Oppdrift

En båt må holde seg på toppen av vannet. Bygge en båt betyr å konstruere et skrog som er vanntett og sterk nok til å bære båtens vekt, noe som krever arbeider med lette, men sterke materialer. Tre båter er vanligvis bygget med interiør "ribbe" omgitt av vanntett, impregnert trevirke med vann-forseglet drivning mellom hvert tre lag. Veden kan legges flatt på bærerammen eller hvert sjikt litt overlappes på i laget under. Denne utformingen funksjonen betyr at vannet skal stige opp i drivning å lekke inn i båten. Glassfiberbåter har ingen rib struktur og kan konstrueres som ett stykke, solid skrog. Bygge et skrog av glassfiber, krever imidlertid en mold og verktøy for å arbeide med glassfiber, harpiks og herder skroget ved montering. Til slutt, for en båt å flyte, må den være balansert i vannet. Tyngdepunktet bør være lav i båten for å unngå velt (kantring). Motor båter bør være lavt i vannet for å holde motoren neddykket effektiv fremdrift. Ballast (ekstra vekt) i båten kan være nødvendig når helt konstruert, for å oppnå den rette balansen mellom å ha for høy og sitter for dypt.
Strøm

Boats kan enten motorisert eller bruk seilene. Noen båter kan flyttes med håndkraft (årer), men er ikke så utfordrende å bygge så et seil eller motorbåt. Seilbåter krever en dyp kjøl (båt nederst) for å kompensere for topptung balanse av mast og seil. Motorbåter krever forsterket hekk (back end) for montering av tunge, vibrerende motor. Ved bygging av en båt, bestemme på forhånd hvilken type strømkilde som skal brukes og designe skroget for å imøtekomme dette valget. I tillegg bør skroget utformes for jevn passasje gjennom vannet. En båt for bred vil være veldig treg og krever mer kraft til å flytte. Motsatt vil en båt for tynn tendens til å være ute av balanse og trenger konstant trimming (flytte ballast eller seiler fra side til side eller front til bak) å stå oppreist. Finn den rette balansen for en best mulig hastighet, gjennom vannet, med valgt strømkilde.
Staying Dry

Båter i vannet vil bob opp og ned, og bli stadig angrepet av motgående vann fra bølger og regn. Båten må være vanntett for å unngå at vann samler seg i bunnen og gjør båten tung. Ettersom vekten går opp, vil båten ligger lavere i vannet og være mer utsatt for vann som kommer om bord. Denne syklusen vil fortsette inntil båten er ikke lenger i stand til å holde seg godt oppe og synker. Alle luker og åpninger bør være vanntett når den er lukket. Båten bør ha en pumpe for å fjerne overskudd av vann i skroget (kjølsvinet). Beboerne og dekk kan bli våt, men det er viktig de indre områder bli tørr.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103646.html

Previous:
Next:

båter