Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Effekter av bremse Tenningsinnstilling på Horsepower

Hvis du noen gang har innstilt bilens motor, har du sannsynligvis justere din timing. Timing påvirker motorens forbrenning syklus og kan påvirke ytelsen. Bensindrevne motorer er tidsbestemt av kamaksel og tenning, men bare tenningen timing er lett å endre. Din kamaksel timing bestemmer når eksos og inntak ventiler åpne og lukke i forhold til stempelet bevegelse. Det kan ikke endres uten å bytte kamaksel selv. Din tenning timing forteller plugger når du skal fyre og justeres til forhandleren. Ting å vurdere

Endre tenning timing kan ha vidtrekkende effekter, så det er viktig å forstå prosessen. Når en stempelet når øvre dødpunkt (TDC), det er på slutten av sin slag og klar til å gå tilbake ned sylinderen. Forsinket tenning fyrer av tennplugger som stemplene passerer TDC og er klar til å begynne sin tur ned i sylinderen. Dersom timing retarderes for mye, vil stemplene være på vei ned før pluggene brann. Dette vil redusere energien som forbrenningen er i stand til å søke på sylinder og treg sin nedadgående bevegelse. Resultatet er ufullstendig forbrenning fordi gnisten skjer for sent i syklusen, mistet makten, økte utslipp på grunn av den svake forbrenning og mer slitasje på sylinderen fødte.
Normalt Aspirert Versus Økte

normalt pustende motor ikke bruker en kompressor eller lystgass for å øke forbrenningen. Siden drivstoff-luft-blandingen i sin forbrenningskammeret er mindre tett, tar det lengre tid å antennes. Bilprodusenter vanligvis satt timingen på en standard som vil senke temperaturen i motoren og redusere utslipp. Fremme denne innstillingen øker motorens hestekrefter ved å skyte pluggene tidligere i kompresjon syklus. Hvis pluggene brann for tidlig i denne syklusen, får du så mye trykk og varme i sylinderen at drivstoff og luft blanding kan auto-antennes og skade motoren. Turboladet, kompressormatet og lystgass-injisert motorer er allerede kjører høyere trykk og temperaturer enn normalt pustende motorer, så konsekvensene av å fremme din timing kan være mer alvorlig. Retarding timing på disse motorene kompenserer for tettere drivstoff-luft-blandinger ved å skyte pluggene senere i kompresjon syklus. Dette forhindrer prematur forbrenning og lar motoren gå på topp ytelse uten å ødelegge seg selv i prosessen.
Oppstart og Idle Versus Cruise
p Hvis du noen gang prøvd å sparke starte en gammel Harley, vet du at kickback kan kaste deg over ratt. Dette skjer når plugger brann midtstilling, så erfarne ryttere retard timing å Kastreduserende. Kast kan skje med hvilken som helst bensinmotor, og i et kjøretøy, kan det skade starteren. Det er også lettere å starte en bil med forsinket tenning siden temperaturer og trykk har hatt mer tid til å bygge i forbrenningskammeret slik at de vil antennes raskere. Ulempen er at forsinket tenning senker motorturtallet, muligens forårsaker en grovere tomgang. Som du akselerere til marsjfart, vil stemplene i motoren din naturlig bevege seg raskere. Dette frarøver virkelig din makt hvis timingen er tilbakestående siden økende stempelhastigheter redusere tiden det tar for forbrenning og dine pluggene må skyte tidligere ikke senere. Det er derfor du trenger å justere timing å balansere oppstart og idle ytelse med responsen du ønsker fra din motor i marsjfart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102541.html

Previous:
Next:

Tune Ups