Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Verktøy for Diagnostisering Car Problemer

Bilen har utviklet seg fra et enkelt maskin som krever noen håndverktøy å opprettholde i en kompleks, datastyrt kjøretøy. Den moderne bil krever et bredt utvalg av verktøy for en mekaniker til å utføre en nøyaktig diagnose. Verktøykassen av en mekaniker jobber på nyere biler vil variere fra enkle håndverktøy til dataloggere som er spesifikke for en enkelt merke og modell. Moderne mekanikere ofte gjennomgå omfattende opplæring før arbeid på ulike modeller. On-Board Diagnostics Tools

Computer-utstyrte biler er vanskelig å diagnose på grunn av sin kompleksitet. Heldigvis utviklet ingeniørene utforme disse kjøretøyene metoder for bilene å utføre et nivå av selv-analyse og kommunisere det til mekaniker. On-Board Diagnostics var tilgjengelig i noen biler med start i 1985. I 1996 ble den andre versjonen av OBD produsert i de fleste masse-produserte biler.

Vil vise dataene som tilbys av OBD, en kode leser, ofte kalt en kode skanner, er nødvendig. De grunnleggende kodelesere vil tillate diagnosekoder for å bli sett og slettet. Mer sofistikerte modeller av koden skanneren vil tillate mekanisk å vise data fra sensorer på bilen i sanntid. En strekkodeleser er essensielt for en mekaniker å forsøke å finne årsaken til en "check engine" lys.
Elektriske problemer

Elektriske problemer er ofte svært vanskelig å diagnostisere og løse. Multimeter er en av de vanligste verktøyene som brukes for elektriske problemer. Multimeter vil gi data om spenning, ampere, motstand og kontinuitet. En enkel test verktøy for å bestemme om en ledning er ødelagt er en kontinuitet tester. En likestrøm (DC) test probe brukes til å avgjøre om en krets har spenningen ved å tenne en pære i sonden.

Motorproblemer

En kompresjon tester blir brukt av mekanikere å avgjøre hvor godt hver sylinder fungerer ved opplisting trykket i at sylinderen mens motoren sveives. For å kontrollere at riktig mengde gass er levert til motoren fra gasstanken, er et drivstoff trykkmåler som brukes. En timing lys er en håndholdt enhet som avgir en strobe lys hver gang motoren roterer. Dette flash av lys lyser opp taktmerket å gi mekanikeren et referansepunkt for å finne ut om bilen er tidsbestemt riktig. For å måle hvis kjøretøyet er å smøre motoren riktig, er en olje trykkmåler koblet til motoren.
Informasjonskilder

Bil reparasjon manualer er verdifulle kilder til informasjon for avgjøre hva som er galt med et kjøretøy. Etter-markedet manualer er ofte produsert som dekker flere modell år med en eller flere gjør av en bilprodusent. Factory håndbøker er produsert av bilprodusenten for bruk av forhandler mekanikere og andre som krever inngående kunnskap for en bestemt bil. Disse manualene er ofte tilgjengelig på CD, slik at de kan vises på en datamaskin. Factory manualer ofte kommer i flere varianter som for eksempel elektro, verksted eller motor manualer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102533.html

Previous:
Next:

Tune Ups