Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan justere Geo Tracker Ventiler

Når inntak og eksos ventiler på en motor har oppnådd en klaringen som er for stor eller to små, kan det påvirke utslipp av gasser fra brennkammeret og hindre motorytelse. Ved flere modeller av Geo Trackere, motorene bruke enten en 8-ventil-system eller et 16 ventilsystem, for å opprettholde riktig motorfunksjoner, må ventilene opprettholde en klaring innenfor et område på 0,002 inches. Justere ventilene på Geo Tracker kan hjelpe deg med å løse et alvorlig problem som kan resultere i en motor som boder eller vil ikke engang starte. Du trenger
Geo Tracker service manual (om nødvendig)
Socket fastnøkkel og skiftenøkkel biter
skrutrekker
Bladmått
Nock låsemutter skiftenøkkel
Nock adjuster
Replacement ventildeksel pakning
Vis flere instruksjoner
en

skifte Geo Tracker inn i friløp. Engasjere i nødbremsen.
2

Pop din Geo Tracker hette. Fjern alle inventar fra panseret av bilen blokkerer din tilgang til motorens ventildeksel. (Reference tjenesten manuell spesifikke for bilens modell for informasjon om hva slags utstyr bør fjernes og de riktige prosedyrer for å gjøre det.) Dette kan omfatte fjerning av radiator, timing belte eller ulike plugg ledninger.
3

Fjern ventildekselet, også referert til som kamaksel dekselet. Bruk en pipenøkkel og en passe stor bit å løsne boltene som fester ventilen dekselet på motoren. Trekk av ventil dekselet med hendene. Om nødvendig, bruk en skrutrekker til å lirke ventil dekselet bort. (Fjerning av ventilen dekke vil pop ventildekselpakning, som krever erstatning senere.)
4

Bruk følerblader å måle avstander på alle innsug og eksos ventiler på Geo Tracker motor. Hvert stempel bør ledsages av to ventiler, ett inntak og en eksos. På en 8-ventilers motor, bør inntak ventilklaringen måle 0,005 inches til 0,007 inches, og eksos ventilklaringen skal måle 0,006 inches til 0.008 inches. På 16-ventilers motorer, anbefalte ventilklaring for både innsug og eksos ventiler er 0,005 til 0,007 inches. Merke seg hvilke ventiler du ønsker å justere før du går videre.
5

Bring enten første eller fjerde stempel i øvre dødpunkt (TDC) stilling, avhengig av hvilke ventiler du justerer. Roter kamaksel skivene inntil enten nummer 1 eller 4, trykt på omkretsen av hjulet, på linje med timing dekselet. For både 8 - og 16-ventilers Geo Tracker motorer, justere alle ventiler for stempelet en, ventiler for stempel to, og eksos ventiler for stempel tre med stempelet en i TDC posisjon. Med stempel fire i TDC, justere alle andre ventiler.
6

Løsne tappet låsemutter for ventilen du ønsker å justere, ved hjelp av en tappet låsemutter skiftenøkkel.
7 p Med din låsemutteren skiftenøkkel fortsatt festet til tappet, skyver du tappet adjuster verktøy gjennom låsemutteren skiftenøkkel og roter til det smekker på ventilen justeringsskruen inne i Ventilklaringene. Roter justerings verktøy klokken for å redusere ventilklaringen eller mot klokken for å øke ventilklaring.
8

Gjenta trinn 5 til 7 som er nødvendig for andre nødvendige justeringer.
9

Bytt ventildekselpakning brutt i trinn 3 på ventildekselet. Plasser ventilen dekselet i riktig posisjon og fest med skruene du fjernet i trinn tre. Erstatt alle andre kamper fjernet før ventil dekke fjerning, og lukk Geo Tracker hette.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102289.html

Previous:
Next:

Tune Ups