Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan erstatte tennplugger på en Jeep Liberty

Først produsert i 2002, var Jeep Liberty tilgjengelig med enten en fire eller seks sylindre, og brukte en enkel tennplugg for hver sylinder. Eneansvaret for Liberty har tennplugger er å tenne komprimert luft /drivstoffblandingen i motorens sylindre. Tennplugger er utsatt for et enormt press og temperaturer, og derfor har de en begrenset levetid. Som en tennplugg evne til å produsere en gnist avtar, slik at også motorens utgangseffekt og drivstofføkonomi. Du trenger
Bladmått
10 eller 13 mm Plugghetter
Stikknøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Juster avstanden på erstatning tennplugger. På spissen av tennplugg som kommer inn i topplokket er et lite stykke av metall formet som en hette. Den spissen på kroken svever like ovenfor en sirkel metall på bunnen av tennpluggen. Disse to metall biter kalles elektroder. Avstanden mellom disse stykkene blir referert til som en "gap". Gapet bestemmer lengden av gnist når pluggen branner. Før de nye plugger kan installeres, må spalten justeres til 0,035 tommer med trådmåler. Velg bladet på bladsøker som representerer 0,035 tommer, og deretter sette kniven mellom de to metall biter. Bøye kroken-formet stykke mot pluggen til riktig gap er nådd.
2

Fjern tennpluggen for enhver tennpluggen. Det er ingen spesiell rekkefølge ved hvilken pluggene må skiftes ut. Det er imidlertid viktig å erstatte bare en tennplugg om gangen for å unngå å krysse tennplugg ledninger. Ta tak i gummi bunnen av tennpluggen, der ledningen kobles til tennpluggen, tar du godt trekke ledningen ut av kontakten. Ikke dra i selve tennpluggen, da ledningen kan trekke seg ut av sin gummibunn. Dersom ledningen er sta, vri bunnen av ledningen før du trekker det ut av tennpluggen.
3

Ta ut tennpluggen med enten 10 eller 13 mm Plugghetter, avhengig på motoren, festet til en pipenøkkel ved å skru tennpluggen i mot klokka.
4

Sett inn en ny tennplugg inn i topplokket, vri deretter pluggen inn i topplokket for hånd til det kan ikke være vridd videre med rimelig innsats. Trekk til tennpluggen inn i topplokket med Plugghetter med 1/4 omdreining. Pass på å ikke stramme pluggen, noe som kan føre til at det å bryte.
5

Trykk gummi bunnen av tennpluggen på toppen av den nye tennpluggen før ledningen klikker på plass . Følg samme prosedyre for de resterende tennplugger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102278.html

Previous:
Next:

Tune Ups