Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan bruke syntetisk olje

Syntetisk motorolje har eksistert siden 1970, og har økt i både raffinement og ytelse i de 40 årene siden oppfinnelsen sin. Moderne syntetiske motor oljer er mer holdbar og mer miljøvennlig enn tradisjonelle motoroljer. Mange nye og høy ytelse biler er bygd for å kjøre syntetisk olje. Du trenger ikke å gjøre noe spesielt for å kjøretøyet ditt for å begynne å bruke syntetisk motorolje, så endring fra tradisjonelle oljer til syntetisk kan gjøres i et enkelt oljeskift. Du trenger
oljefilter
Bruksanvisning
Vis flere instruksjoner
en

Les bilens brukerhåndbok. Finn riktig oljekvalitet for motoren din. Det vil se slik ut: SAE 5W-30 eller SAE 10W-40. Også ta oppmerksom på hvor mange liter olje på motoren vil holde. Denne informasjonen vil være i olje del av vedlikeholdet i de fleste eiers manualer. Kjøp en syntetisk olje som er riktig viskositet for motoren din.
2

Utfør et oljeskift på bilen din. Du kan gjøre dette enten ved å ta bilen til en mekaniker for et oljeskift, eller ved å utføre oljeskift selv. Du kan endre olje ved å parkere bilen på et plant underlag, fjerner pluggen fra bunnen av bunnpannen og la oljen renne ut i en stor bøtte. Fjern oljefilteret og erstatte den med en ny. Tilbake tappepluggen til riktig sted. Åpne panseret av bilen og deretter finne og åpne motorolje cap på toppen av motoren.
3

Skift ut den gamle oljen med ny syntetisk olje. Legg så mye olje som brukerhåndboken sier bilen vil holde. De fleste motorer på mellom fire og seks liter. Når du er ferdig med å legge oljen, sjekk peilepinnen for å kontrollere at den er full. Du bruker nå syntetisk motorolje i bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133281.html

Previous:
Next:

oljeskift