Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Motorolje Classifications

Motorolje er regulert av olje bransjeorganisasjoner og støttet av store oljeprodusenter. Organisasjonene overvåke kvaliteten på produksjonen av ulike produsenter med sertifiseringer og standarder for produksjon. Disse kriteriene er akseptert av både nasjonale og internasjonale motorolje produsenter. Vurderinger er godkjent for hver motor olje merke og type av American Petroleum Institute, også kjent som API. Denne sertifiseringen settet er også jevnlig gjort i samsvar med den internasjonale Glidemiddel Standardisering og Godkjenningsutvalget, eller ILSAC. Ved å holde rangeringer tydelig og konsekvent, hjelper oljeindustrien for å sikre at biler kjører på riktig måte med de riktige smøring væsker. Sertifisering Symbol Definisjon

Ifølge Petroleum Quality Institute of America, gir API-logoen vises på en motorolje flaske klassifiseringen rating. Den øvre del av den runde stempel gir den forventede ytelsen kvaliteten av oljen i spørsmålet. Den nederste delen angir energieffektivitet målinger. Den interne sirkel gir gitt motor oljens viskositet.

Forestillingen delen kommer med to bokstaver på et minimum. Det første sifferet angir om oljen faller i klassifiseringen av bensinmotor bruk "S" eller dieselmotor bruk "C".
Klassifikasjoner for din bil

En standard klassifisering nomenklatur vises som følger: 5W-30 eller 10W-30. Disse er de mest vanlige rangeringer for bil-klasse motorolje.

De tre første sifrene refererer til viskositet klassifisering av olje i spørsmålet. Dette er basert på målinger fra Society of Automotive Engineers eller SAE. De første numeriske siffer priser kulden fungerende klasse, eller prestasjoner i vinter eller kaldere temperaturer. Dette nummeret kan være et 0, 5, 10, 15 eller 25 etterfulgt av en "W."

Olje Sertifisering klassetrinn

Uansett viskositet karakterer, motorolje også faller inn utnyttelse klassifikasjoner. Disse oppdateres over tid med nye karakterer. Den nyere oljer er kompatible med tidligere motorer, men gamle olje rangeringer føre til problemer med moderne motorer.

SN og GF-5 representerer dagens klasse karakterer for de nyeste motorene. Disse klassifiseringene har gått standarder som krever renere utslipp resultater når oljen er brukt. Standardene har også strengere kriterier for slam kontroll og holde motordeler rene av oppbygging.

Ifølge Petroleum Quality Institute, den tidligere standarden før SN og GF-fem karakterer var SM rating. Dette ble satt på markedet i 2004 for nyere motorer etter denne dato. Det var også bakoverkompatibel i de fleste tilfeller.

API-standarder for dieselmotorer har også sin egen klassifisering. I 2010 var driftsresultatet klasse CI-4, først brukt i 2002. Før denne datoen, dieselmotor olje klasser brukt CH-4 fra 1998 frem og CF-4 fra 1990 frem. Disse klassene brukt på firetaktsmotorer. To-takts dieselmotorer, alternativt brukes CF-2 starter i 1994.
Konsekvenser av Wrong Oil Bruk

Bruke feil motorolje i en motor kan føre til overdreven friksjon og slitasje ned på motordeler, spesielt kamaksel.

tillegg vil bilen oppstår utslipp på mye mer forurenset nivåer, forårsaker bilen sensorer for å utløse "check engine" varsler og muligens forårsake bilen til å mislykkes en smog sjekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133126.html

Previous:
Next:

oljeskift