Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Spørsmål om syntetisk olje

Motor olje er en viktig komponent i en bilmotor. Denne viktige væske beskytter bevegelige innvendige deler fra friksjon gjennom smøring. Det skaper også en kjøleribbe, og trekker varmen unna bevegelige deler til lenger en del liv og motorens effektivitet. Siden 1970-tallet har amerikanske bilister hatt anledning til å bruke syntetisk motorolje. Sin popularitet og bruk er økende. Sammensetning

Syntetisk motorolje er laget av den samme basen som vanlig motor olje: råolje. Det kalles syntetisk fordi det har blitt endret fra sin naturlige tilstand på molekylært nivå gjennom det som er kjent som en syntese prosess. Denne kjemiske prosessen tar oljen, tvinger den til å bryte seg inn i sine atom deler, og konfigurerer disse delene til mer ensartede molekyler. Biprodukter blir deretter forkastet, slik at for en renere, mer homogent produkt enn vanlig motorolje.
Forbedret Flow

Syntetisk motorolje er tynnere på grunn av den utviklingsprosessen. Det gjør ikke gel som vanlig motorolje gjør i kulden, og derfor er det lettere å starte en bil i ekstremt kalde temperaturer. Det renner raskt gjennom motoren, hindrer ytterligere friksjon som vanligvis skjer ved oppstart på en kald vintermorgen. Dette vil forbedre ytelsen og legge til motorens levetid.
Cleaner

forkaster produkter som ikke har uniform molekyler under syntese prosess, er syntetisk motorolje renere enn vanlig motorolje. Den mangler de kjemikalier som kan forårsake slam å bygge opp i motoren, som hindrer oljestrømmen og skaper ekstra friksjon. Det mangler også de kjemikalier som øker muligheten for olje brenner, hindre tap av olje i motoren og tap av oljetrykk.
Cost

syntetisk olje koster mer enn vanlig motorolje. Det er alt fra to til fire ganger prisen. Men trenger du ikke å skifte olje så ofte som du ville gjort med vanlig motor olje, sparer du ikke bare kostnadene av oljen, men også kostnadene for oljefilteret. Kostnader bør være balansert ut mot bilbruk og estimert levetid på motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133282.html

Previous:
Next:

oljeskift