Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan lese en Oljepeilepinne

Motor olje smører og renser motoren på bilen din, og jevnlig kontroll av oljenivået vil sikre at motoren går godt. Du vil få flere miles ut av en motor som er velsmurt og unngå dyre reparasjoner og renhold som kan oppstå ved kjøring med for lite eller skitne motorolje. Kontrollere olje bør gjøres så ofte som mulig. Alle motorer har en peilepinnen, en metall stang som strekker seg inn i oljereservoaret. Med et øyeblikks forberedelser, lesing oljenivået fra peilepinnen er enkel. Du trenger
Rag
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk bilens eiernes manualen for å se om oljen bør sjekkes mens motoren er varm eller kald. Hvis du kan kontrollere oljen mens kulde, gjør du det før du starter bilen. Hvis det er behov for å være varm, sjekk oljen etter å ha kjørt bilen.
2

Sørg for at bilen er parkert på flat mark. Dette vil gi en nøyaktig avlesning av nivået av olje i motoren.
3

Åpne panseret på bilen din og finne peilepinnen. Det vil være en sirkulær cap med et håndtak slik at den kan gripes og trekkes ut. Det er vanligvis merket med en liten grafikk som viser oljekanne.
4

Trekk peilepinnen ut av motoren og bruke en klut til å tørke den ren.
5

Insert peilepinnen tilbake i røret du trakk den ut fra. Pass på at du skyver den helt ned.
6

Trekk peilepinnen ut igjen og les av oljenivået på begge sider av peilepinnen. Oljepeilepinner er merket med det optimale nivået. Dette kan angis med et par små hull i plasten, markerte linjer MAX (for maks) og MIN (for minimum), bokstavene H (for høy) og L (for lavt) eller en crosshatched område på peilepinnen. Hvis oljen er innenfor rutenett, mellom H og L, mellom MIN og MAX, eller mellom nålestikk, så din oljenivået er akseptabelt. Hvis oljen ikke når L, MIN, rutenett, eller lavere pinhole, må du legge til olje.
7

Tørk av peilepinnen og erstatte den inn i motoren.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132739.html

Previous:
Next:

oljeskift