Hva er en Oxygen Sensor i en bil?

Å vite hva bilens oksygen sensor gjør og hvorfor det er så viktig kan gjøre kostnaden av å ha den erstattet en litt mindre smertefull. En historie av sensoren, gjør en forståelse av det og noen fakta om enheten vil hjelpe deg å forstå hvorfor det er så viktig. Historie

oksygen sensor, eller "O2" sensor, ble oppfunnet for å kompliment bensininnsprøytning. I 1970, da av bensin var blitt tilgjengelig, Engine Control Unit (ECU) trengte å vite hvor mye luft eller gass ikke ble brent etter at den ble motoren. Oksygen sensor ble utviklet for å måle eksos fra motoren slik at ECU kunne bedre styre injeksjon av drivstoff inn i motoren.
Funksjon

oksygen sensor er en meget enkel formål - den måler nivået av oksygen, nitrogen og brennstoff forlater motorsylindrene. Hvis sensoren oppdager et høyt nivå av drivstoff, reduserer ECU mengden av brensel inn i motoren. Dersom oksygen sensoren registrerer for mye luft, leverer ECU mer drivstoff til motoren.
Levetid
p Som du kan forestille deg, en sensor som overvåker motor eksos er stadig utsatt for røyk. Hvis en bil brennende olje eller kjører "rike", partikler og kjemikalier danner rester på oksygen sensor, forårsaker den til å mislykkes. På dette punktet, "check engine" lyser for å varsle deg om feilen.
Expert Insight

Oxygen sensorer er generelt funnet i eksosmanifolden umiddelbart etter Motoren i uttømmingslinjen. De fleste biler har minst to sensorer:. En i eksos manifold, og en annen i eller etter katalysatoren
eldre biler
p Som bilene blir eldre og utvikle mer problemer, minsker behovet for å erstatte oksygen sensorer. Hvis en bil er utett eller brennende olje, er sensoren ødelagt fra urenheter i eksosen. Uten å rette de store problem med motoren, vil oksygensensorer holde sviktende, koster deg mer penger.
Fun Fact

Volvo var den første bilprodusent til å gjennomføre en oksygen sensor i sine biler. På grunn av deres gjennomføring av oksygen sensor, moderne produksjons biler fortsatt bruke O2 sensorer til riktig kontrollere luft og gass blandingen i motoren, og gir oss også renere luft å puste.
Datakode
med

De fleste lokale automotive butikker vil lese koden fra bilen når den kaster en "check engine" advarsel. Datamaskinen de bruker normalt kan fortelle deg hva som er feil i bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124470.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil