Hvordan velge Støtdempere

Støtdempere som er i god stand er en nødvendighet for riktig bil håndtering. Drivere har en tendens til ikke å legge merke til når deres støt mislykkes, fordi denne forandring skjer gradvis over en tidsperiode. Erstatte støt med jevne mellomrom vil bidra til å holde bilen utfører som nye, men å velge de riktige sjokk kan gjøre en stor forskjell. Instruksjoner
en

Bestem hva slags sjokk du bør få. De fleste sjokk er bygget i "twin tube" design, og er egnet til de fleste bruksområder. De som er "gass ladet" er generelt mer holdbare og vil ikke må byttes så ofte. Monorør sjokk, på den annen side, er best egnet for anvendelser med høy ytelse. Disse brukes ofte for racing biler og off-veikjøring, der over gjennomsnittet mengder stress vil bli plassert på dem regelmessig (se Resources nedenfor).
2

Forskning merkevarer. For typiske bruksområder, er OEM-produsent (samme merke som kom på bilen fra fabrikk) den beste merkevaren for å gå med. Siden selskapet ønsker sjokk å vare lenge nok til at de ikke trenger å erstatte dem før garantien er over, disse er vanligvis den mest holdbare alternativet. For krevende applikasjoner, er det bedre å gå opp til et merke som spesialiserer seg på ytelse støtdempere, for eksempel Eibach eller Bilstein (se Resources nedenfor).
3

Se om noen andre suspensjon endringer kan være nødvendig for å få mest mulig ut av din nye støtdempere. Når du skifter din med OEM-deler, vil dette ikke være nødvendig, men de potensielle gevinstene fra performance-orienterte deler kan bli opphevet hvis du ikke oppgraderer andre komponenter, for eksempel gynging barer og fjærer. Når du er i tvil, spør produktets produsent for mer informasjon.
4

Bla forhandlere. Store detaljister som Autozone har detaljert informasjon på internett om sine produktlinjer, og med tillate online bestilling med i butikken pickup for redusert ventetid (se Resources nedenfor). Forsikre deg om at forhandleren bekrefter at sjokkene du ønsker å kjøpe er kompatible med bilen.
5

Installer dine støt. Fortell mekaniker på forhånd at du skal levere dine egne sjokk. Siden de gjør en del av overskuddet ut av varene som de selger, vil noen mekanikere trenger å justere sine priser når du levere dine egne deler. Ofte vil en garasje har en policy strengt hindre dem fra å bruke noen deler brakt inn av forbrukeren - selv om du tilbyr å betale mellomlegget. Hvis din vanlige butikken har en slik politikk, kan det hende du trenger å gjøre virksomhet andre steder hvis du ønsker å velge dine egne sjokk. Som et alternativ, kan de være i stand til å spesialbestilling sjokk for deg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124423.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil