Hvordan Inspiser en Brake System

Du vet det er noe galt med bremsene på bilen, men du vil bli informert før du tar den til en mekaniker. Du kan inspisere bremsesystemet før du tar den til en mechanic.You bilen vil mest sannsynlig har skivebremser på forsiden og kan ha enten plate eller trommelbremser bak. Hvis du har en eldre bil, kan du ha trommelbremser på forsiden. Hvis du har en nyere bil bør du ha to brake varselet lyser på dashbordet. En vil være rød, og en vil være gul. Det gule lyset er ABS (automatisk bremsesystem) lys. Du trenger
Air pistol med riktig størrelse socket å fjerne dekk
Hammer
Vis flere Instruksjoner
hvordan du kontrollerer en Brake System
en

Sjekk for å se om det røde lyset er på. Hvis den røde lampen lyser, kan din nødbrems være på, kan du være lite bremsevæske, eller brems bryteren kan være defekt.
2

Kontroller at nødbremsen er slått av. Hvis den er av, sjekk bremsevæske. Hvis bremsevæsken er full og i nødbremsen er av, må du se etter en dårlig master sylinder. Starte bilen og presse bremsepedalen. Slipp litt, og skyv den på nytt. Hvis det går i gulvet eller hvis bremsepedalen føles veldig lav, har du mest sannsynlig har et problem med master sylinder. Hvis bremsene føler ok (de bør ikke gå mer enn omtrent halvveis til gulvet), så du kan ha en dårlig bremselys bryteren.
3

Sjekk om den gule ABS lyset er på. Hvis ABS-lampen lyser, har du et problem med ABS-systemet. ABS-systemet består av en ABS-modulen, kontrollmodulen og sensorer for hjulene. ABS-modulen er vanligvis funnet i nærheten venstre fenderwell i motorrommet. På noen biler kan det være nær høyre fenderwell i motorrommet. Du kan identifisere ABS modulen fordi det vil ha bremseslanger kjører til det. Hvis du har fire hjul ABS, vil det være åtte brems linjer som går til ABS-modulen. Hvis du har to hjul ABS, vil det være fire bremseslanger går til ABS-modulen. Styringsmodulen er festet til ABS-modulen. Sensorene er i nærheten av hjulene. De to vanligste typene er en rund, jevn sensor med en ledning festet til den, og en rund tannhjulet typen sensor med en magnet. Magneten plukker opp en hall effekt som hjulet spinner. Det sansene hastigheten på hjulet. Når du treffer bremsene, hvis et av hjulene bremse raskere enn de andre hjulene, utgivelser ABS-systemet bremsene på dekk som er klar til å låse opp, setter deretter trykket på bremsen på at hjulet igjen, derfor holde hjulet fra å låse opp.
4

Sjekk selve bremsene pad, sko, rotorer, trommer og hjul sylindere. Fjern hjulene fra bilen. På forsiden, se inne i målepunktet på bremseklossene. Tykkelsen av fremre bremseklosser er omtrent en halv tomme når de er helt nye. Dette inkluderer ikke metall backing plate på baksiden av putene. Hvis de er mindre enn en kvart tomme tykk, må du bytte ut de fremre bremseklosser.
5

Kjør fingertuppene over rotorer. Hvis kantene på rotorene er tykkere enn innsiden av rotoren, bør ha rotorene snus eller skiftes ut. Også, hvis rotorene har dyp scoring, bør du ha dem slått eller erstattes. Rotorene vil ha en rekke på dem, vanligvis på forsiden av rotoren inntil hjulet stenderne. Dette vil fortelle deg minimum tykkelse tillatte for rotorene for bilen din. Hvis de er for tynne etter å snu, må du erstatte dem. En tynn rotor ikke spre ikke nok varme, og de kunne deformere eller føre til at bremsene til å feste.
6

Sjekk bakbremsene, hvis de har pads, på samme måte, bortsett fra at tykkelsen på bakbremsene når de er helt nye bør være rundt 7/16 av en tomme. Hvis de ser veldig tynn, erstatte dem.
7 p Hvis du har trommelbremser i ryggen, må du fjerne trommer. Hvis trommelen er "klebing", og er vanskelig å fjerne, gir den et par gode tupper med en hammer, midt i sentrum av trommelen. Ikke trekk trommelen helt av i begynnelsen. Trekk den omtrent halvveis av, og føler inni for å se hvor nær trommelen bremseskoene er. Hvis de er svært nær - kanskje en fingernegl tykkelse fra rotoren, er de mest sannsynlig fine. Hvis de er lenger enn det vekk fra rotoren, kan du prøve å justere dem først. Hvis de ikke kan justeres langt nok deg, vil du trenger nye bremseklosser. Den totale bevegelsen i sko bør ha inne i trommelen bør ikke overstige omtrent en åttendedel av en tomme. Du vil også ønsker å føle inne i trommelen for scoring. Hvis det er scoring, bytt trommelen.
8

Check er hjulet sylindere. Du vil bare ha hjul sylindere hvis du har trommelbremser. Trekk forsiktig tilbake gummistøvel og se om det er noen bremsevæske lekkasje inne. I så fall erstatte hjulet sylindere. Du kan også se etter lekkasje inne i trommelen, eller du kan se drypper på innsiden av dekket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124062.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance