Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Forskjeller mellom New & Vintage Cars

Veteranbiler er de bygget mellom 1918 og 1930, et produkt av den industrielle revolusjonen som fulgte slutten av verdenskrig I. Slike modeller som Ford Model A, V16 Cadillac, Jaguar XJ 6 og Fiat 500 var blant de første til å bli masseprodusert. De var også den første med funksjoner som er felles i moderne biler: motorer avkjølt av frostvæske og drevet av oktan og fire hjul bremser. Stil funksjoner fra den tiden inkluderte messing og krom. Tidlige biler ble modernisert med lukkede organer. Men når det kommer til håndtering, skiller de seg vesentlig fra dagens modeller. Mekanikk
krom motoren var standard i en veteranbil.

Dagens biler kjøre på datastyrte elektroniske systemer, i motsetning til de mekanisk bevegelige deler felles i løpet av vintage epoken, der den interne forbrenning, multi-ventilers motor i fronten av bilen var nyskapende. Det var også forbedringer gjort under tiden i girskifte, transmisjoner og suspensjon.
Resultatutvikling

Fordi de er lettere i vekt, nye biler er raskere enn vintage modeller, som heller ikke har den enkle moderne servostyring. Dekk på gamle modeller er smalere og har mindre gjenger og grep. Skiftende tannhjul er treg på de gamle bilene, som opererer med clutch. Og mens nye biler har disk eller blokkeringsfrie bremser, veteranbiler ikke.
Verdivurdering

Når du setter premiene, bil forsikringsselskaper satt høyere kostnader og egenandeler for nye biler på grunn av deres høyere markedsverdi og utgiftene for utskiftning av deler i tilfelle av en kollisjon. Priser for veteranbiler er lavere fordi deres erstatning verdi er mindre hvis de blir stjålet eller ødelagt i et vrak. For nye biler, er generell forsikring standard. Eiere av vintage biler kan søke dekning fra et forsikringsselskap som spesialiserer seg på biler med mer historisk verdi eller som har blitt restaurert eller endret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93701.html

Previous:
Next:

Vintage Cars