Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

Tidlig HEMI motor Spesifikasjoner

Flere motorprodusenter over flere tiår har produsert motorer med halvkuleformet topplokk. Chrysler Corporation, derimot, gjorde disse typer motorer berømte, og Chrysler motorer med denne design funksjonen har hatt navnet "Hemis" siden kort tid etter introduksjonen i 1951. Deres design funksjonen gir forbedret forbrenning effieciency og genererer mer strøm enn konvensjonelle motorer av tilsvarende forskyvning. Den første Chrysler Hemi var ildkraft, først vises i Imperial og New Yorker i 1951. Chrysler ville ikke varemerke navnet "Hemi" før flere år senere. Fortrengning og Cylinder Specs

Den første Chrysler Hemis hadde et volum på 331,1 cubic inches. Boring og slaglengde for sylindrene var 3,8125 inches og 3,625 tommer henholdsvis. Motorer med et slag kortere enn diameteren, eller "over-square" motorer, dra nytte av forbedret stempel holdbarhet og effektivitet.
Valve Spesifikasjoner

1951 Brann-Power hadde to ventiler per sylinder, som var vannkappe for bedre kjøling. Innsugningsventilene var 1,81 inches i diameter og eksos ventiler, plassert 58,5 grader over halvkuleformet topplokk, var 1,5 inches i diameter.
Hestekrefter og drivstofføkonomi

Hovedattraksjonen av de tidligste Hemi motorer var en stor forbedring i hestekrefter og drivstofforbruk enn tidligere modeller med lignende forskyvninger. Den første Hemi-motoren produserte 180 hestekrefter og 310 fot-pounds av dreiemoment ved 4000 rpm. På den tiden var det den mektigste personbil motor gjort. Denne kraften tallet resulterte ikke i økt drivstofforbruk, imidlertid. Faktisk var drivstofforbruket 10 prosent mindre enn for de foregående Chrysler V-8 motorer av tilsvarende forskyvning, som kun produserte 135 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93752.html

Previous:
Next:

Vintage Cars