Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Viper Car Vs. Viper Plane

I mekaniske sirkler, utløser begrepet "Viper" visjoner av slanke, høye ytelse kjøretøy med blemmer ytelse og astronomiske hastigheter. Av denne grunn har "Viper" moniker blitt brukt til noen av de mest høy ytelse biler i produksjon: Dodge Viper ytelse bil og linjen av små ytelse jetfly produsert av Viper Aircraft. Bortsett fra navnet og svært høy ytelse, men disse bilene har noen ting til felles. Om Vipers

På sitt 1990 innledning som en konseptbil, Dodge Viper allerede lamslått automotive entusiaster med høy ytelse 360 ​​V8 motor. Til tross for den allerede høye strømforbruket Viper, ingeniører ytterligere utvidet sin yteevne ved å innføre en 10-sylindret motor tilgjengelig i produksjonsmodeller. Bilen er designet i samarbeid med italienske performancegruppe Lamborghini, som ble delvis eid av Chrysler Corporation på det tidspunkt Viper ble utviklet. Derimot ble Viper fly utviklet med den hensikt å gjøre høy ytelse jetfly tilgjengelig for individuelle kjøpere i motsetning til kommersielle luftfart selskaper eller militære kjøpere. Jets var utformet for å gi maksimal rekkevidde og hastighet, kjennetegnene på Very Light Jet (VLJ) markedet.
Resultatutvikling

Begrepet "Viper", enten i bil eller luftfart bruk, er nesten synonymt med ytelse. I Dodge Viper ytelse bil, produserer en 10-sylindret motor med 505 kubikk inches av fortrengning 600 hestekrefter på rundt 5600 omdreininger per minutt - bare kort av bilens 6000 RPM rød linje. Bilen overfører denne kraften til bakken gjennom en sekstrinns manuell girkasse å akselerere 0-60 miles per time på bare fire sekunder. Ifølge produsenten sin, har Viper en dra-indusert toppfart på 199 mph. Til sammenligning Viper jets ansette en enkelt General Electric GE CJ-610 jetmotor å generere opp til 2,850 pounds av skyvekraft, eller ca 4,5 kilo skyvekraft per pund av kjøretøyets vekt. Dette thrust akselererer Viper jet til sin takeoff hastighet på rundt 100 km /h på 1200 fot og lar bilen å cruise til en gjennomsnittlig hastighet på 460 mph.
Fysiske dimensjoner

Dodge Viper bil regnes som en forestilling bil, så dens dimensjoner er noe mindre enn en vanlig kjøretøy. Dodge Viper måler 175,6 inches i lengde og 75,2 tommer i bredden. Den siden bakspeil legge ytterligere 3,2 inches. Bilen har en egenvekt på 3,380 pounds og idrett en luftmotstandskoeffisient på 0,40. The Viper jet er også ansett som en liten bil for sin klasse, men er betydelig større enn Viper bil. En Viper jet måler 27,5 fot (330 inches) i lengde og er mye bredere enn Dodge Viper med et vingespenn på 30 meter eller 360 tommer. Selve kabinen område er betydelig mindre enn den Dodge, imidlertid, med en bredde på bare 30 inches. Til tross for at en mye større bil, er det Viper jet mye lettere, med en egenvekt på bare 2,600 pounds. Når jet er fullastet med drivstoff og piloter, selv om den veier inn på ca 4.800 pounds.
Seating Capacity

Dodge Viper bil og Viper jet tilbudet sitteplasser for to personer: en fører og passasjer eller en pilot og passasjer hhv. Sitteplasser ordning er noe annerledes, men som passasjerer i Viper bilen sit ved siden av sjåføren, mens passasjerene i Viper jet sitte bak piloten. Begge kjøretøyene gir mulighet for omtrent samme mengde bagasje i sine trange last områder.
Pris

Akkurat som det er betydelige forskjeller i ytelse og fysiske dimensjoner, er det en markant forskjell i pris mellom Viper bil og Viper jet. Ansett dyrt for en road kjøretøy, bærer Viper bilen en produsentens veiledende pris (MSRP) på $ 88 590 for en typisk utstyrt Viper. Derimot ble Viper jet koster rundt $ 541000.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92451.html

Previous:
Next:

Exotic Cars