Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> tilpassede Cars >> Content

Hvordan dikte en Racing Rear Wing for svært høye hastigheter

fabrikere en racing vinge på bilen din krever dyktighet med metall fabrikasjon, sveising og måling. For å bygge en racerbil, men det er en viktig komponent for å gi drivhjulene trekkraft er nødvendig for å overvinne motorens dreiemoment i høy hastighet, holde dekkene godt plantet på fortauet. Custom racing vinger gi noen merkbar fordel ved oppstart, men som vinden passerer over kjøretøyet, racing vinger effektivt holde bilen på bakken, selv om de samme kreftene som gjør at et fly å fly er på jobb. Du trenger
1/8 tommer stål plate, som måler fem meter lang med tre meter, seks inches bred
(2) 1/8 tommers stål plate, som måler 12 inches av seks inches
(2 ) 5/8 tommers aluminium plater, fire tommer med fire inches
(2) 5/8 tommer aluminiumsplater, åtte tommer med åtte inches
Metal brems, minimum størrelse fem meter lang
Rotary buffer
Nagler og en nagle pistol eller 1/8 tommer metall skruer
Drill med 3/16 metall borekronen
(2) aluminiumsplater, 3/8 tommers X 10 inches x 10 inches
Drill trykk på
Aluminum maskinering bit for drill trykk
Liten sliping hjulet
Counter vask borekronen
Primer, både self-etsing og tetting
Paint
Sandpapir
Fransk kurve
vinkelmåler
Rutepapir
Trykk og dø satt
Husholdningenes olje
Klemmer
Målebånd eller linjal
(4) Ett tommers metall skruer
(16) One inch x 3 /8 bolter
(8) 3/8 låsing nøtter
(8) 3/8 låseskiver
Mig sveising
Sveising hansker
Sveising maske
Vis flere instruksjoner
Bygg Custom Wing Stands
en

Tegn støtte for bakvingen ved først å bruke en fransk kurve for å bestemme krumningen av overflaten som vingen skal monteres. Det er kritisk viktig at dette trinnet være perfekt. Mål to ganger, kuttet en gang. Du må opprette et par bunnplater fra denne kurvatur, så velg et sted som er så flat som mulig.
2

Tegn omrisset av vingen sin støtte med et stykke millimeterpapir, begynner med festepunkt, så kan du fritt danne støtter å ta hva formen du ønsker. Husk imidlertid at vingen vil veie mellom 30 og 45 pounds, og bli utsatt til flere hundre pounds av downforce. Sørg for at de støtter skal være rimelig sterk.
3

Finjuster 5/8 av fire tommer med fire tommers aluminium braketter til den formen du ønsker å bruke metall brems.

4

Drill seks 3/8-inch festehull inn monteringsbrakettene, fire jevnt fordelt i hvert hjørne og forsenket fra toppen, samt to i sentrum, kjører fra foran til bak, forsenket fra bunnen.
5

Bor først hull i en 5/8 tommer med åtte tommer med åtte tommers aluminium plate med en drill, og serverer som oppreist for vingen som utgangspunkt for maskinering bit. Machine utformingen du vil ha inn i fløyen er søyler, ett om gangen, ved hjelp av drill trykk utstyrt med aluminium maskinering bit. Generelt sett, jo enklere jo bedre. La det være minst en tomme av uklippet metall både på toppen og bunnen av søylen. Husholdningenes olje er nyttig her for å hindre arbeidsstykket og verktøyet mot overoppheting.
6

De-graden de ferdige søyler med sandpapir, deretter klemme bitene med montering blokker, slik at de er nøyaktig 90 grader foran og bak med vinkelmåler din. Hvis oppreist ikke passer perfekt med base, fjerne ekstra materiale som er nødvendig med drill trykk før du fortsetter. Bore gjennom de midtre hullene i pre-boret base for å hjelpe borekronen inn i oppreist ca 3/4 tommer.
7

Match skruene du ønsker å bruke for å montere støttene til vingens Sokkelen med kranen og dø stille, tre deretter ønsket mønster i hullene du nettopp boret inn begge baser med kranen. Deretter kan du montere basene til stenderverket, og montere dem til bilen.
Mount fløyen stolpene og baser til kjøretøyets Trunk
8

Mål fra kanten av stammen 8 inches, at de passer til montasjeplaten på plass, så at den opprettstående vender riktig vei. Markere posisjonen til de fire hull du må bore inn i bagasjerommet, deretter gjøre det samme på motsatt side, huske å måle to ganger og kuttet en gang.
9

Åpne bagasjerommet og sikre at alle elektriske anlegget er plassert ut av veien, deretter lukke bagasjerommet og bruke drill med en 3/8 tommer bor til å bore monteringshullene etter at du har kontrolleres på nytt målinger på begge sider, samt til forkanten av bagasjerommet.
10

Drop skruene på plass og fest godt med første låseskiven fra innsiden av bagasjerommet, og deretter låsemutteren. Stram disse ned, så du ikke skal fjerne dem igjen.
Shape the Wing
11

Fashion vingen inn i den formen du ønsker med metall brems. Bruk avrundede kanter så langt som mulig, med minst et 4-tommers diameter ledende kurve og en 2-tommer tilbake kurve. Lag disse kurvene ved hjelp av et rørstykke med riktig diameter, festet til et arbeidsbord, og brukes til å bøye metallet på plass.
12

Heftsveis forste kurve bort på siden av vingen. Å holde det ser glatt, legg den horisontale sømmen nederst på vingen. Fortsett å overvinne vingen på plass på den ene siden hele veien rundt, og deretter gjenta prosessen for motsatt side, som måler hele veien slik at vingen er enda langs horisontalplanet.
13

Weld den gjenværende flekker sammen etter test montering av vingen til bilen. Ved krysset mellom de to endene av vingens stål, bore og installere de fire metall skruer for å hindre at vingen skal skille seg. Du kan også sveise denne delen sammen hvis du ønsker det. Etter sveising, la vingen flater avkjøles, deretter vaske av noen flash brenne på stål med fint sandpapir og bruke en vinkelsliper for å glatte ut eventuelle sveiser du er misfornøyd med.
14

Test passform vingen igjen for å bestemme hvor tilgang hull er montert til å bore gjennom bunnen. Marker disse punktene og bore første de beste tilgangshullene, og deretter de nederste monteringshullene. Merk plasseringen av monteringshullene på toppen av søylen.
15

Bor de fire monteringshullene inn i toppen av søylen, deretter bruke samme trykk som før å skape gjengede hull for montering skruer.
male Wing
16

Forbered vingen for maling ved først å rense metalloverflaten på olje eller rusk, så slitasje overflaten med 400 sandpapir. Sprøyting med et middels lag med selvtillit etsning primer er nyttig for å forebygge rust og følger med fugemasse primer, både på innsiden av vingen og på utsiden.
17

La primeren tørke i henhold til etiketten. Male vingen ønsket farge, og deretter la det tørke i henhold til produsentens spesifikasjoner. Følg denne steg med to til tre strøk med klar. Etter klarlakk har tørket, sand finish med 1000-grit våt /tørr sandpapir, deretter buff med en middels eller tung grus poleringsmiddel på en rasping hjulet.
18

Monter ferdige vingen på søyler og deretter sikre at alle bolter, skruer og muttere er strammet slik at vingen ikke løsner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/customized-cars/92111.html

Previous:
Next:

tilpassede Cars