Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> tilpassede Cars >> Content

Hvordan utvikle en Buet Gear profil

Tradisjonelt har tannhjul som brukes til å endre rotasjonsretningen vært koniske tannhjul med rett snitt tenner. Selv om disse er ikke de mest mekanisk effektive tannhjul, er det mindre kostbart å skalere opp og ned på bare to dimensjoner, og de kan være produsert med tradisjonelle fresemaskiner. Buet eller spiralformede utstyr profiler er langt mer komplisert å modellere og produsere ved hjelp av tradisjonelle teknikker. Men forenkler vektorbasert modellering programvare prosessen, og CNC (datamaskin numerisk styrt) fresemaskiner ta mye av kompleksiteten ut av fresing komplekse utstyr profiler. De to teknologiene gjør det til en langt mindre tung oppgave å utvikle tannhjul og utvekslinger å maksimere hestekrefter i racing differensial, for eksempel i buet i stedet for rett profil. Du trenger
Vector-basert programvare
CNC mill
Vis flere instruksjoner
en

Bestem girutveksling du ønsker å starte med. Forholdet er antall ganger en primær utstyr vil vende i forhold til en sekundær gear, uttrykt 1:04, for eksempel for en primær eller drivhjul som svinger en omdreining for hver fire omdreininger av den sekundære utstyr.

2

Input den primære utstyr dimensjoner i et vektorbasert eller dataassistert tegning program utviklet spesielt for tannhjul og mekanikk. Disse første mål vil være det samme som en rett-toothed gear -. Utvendig diameter på hver ende av redskapet
3

Input antall tenner du ønsker i ditt utstyr profilen
4

Juster vektorer ved hjelp av programvare poeng og "ledninger." Programvaren vil vise punkter som representerer hjørner eller veikryss av flyene av et tannhjul profil. Axis poeng kan justeres for å modellere komplekse kurver, eller helixes. Programvaren vil beregne funksjoner for deg, oversette et grafisk bilde inn koordinater av kurven eller flere kurver som kan leses av CNC møller. Gear programvare vil også pålegge noen fysiske begrensninger bort på din modell. For eksempel, i en skrå gir med 14 tenner, vil programvaren begrense endene av de større og mindre diametre til en bredde på 1/14 av tannhjulet sin omkrets, slik at bare det mulig å justere det som er mulig å bli maskinert. Når du utformer en tannhjul, programvare kan gjenskape det og fylle ut de resterende utstyr med profilene.
5

Lag et derivat sekundær gear. Programvaren vil tillate deg å lage en sekundær utstyr basert på de samme grunnleggende dimensjoner og du startet den primære utstyr med. Gitt et forhold og eller dimensjon, vil det skape en invers vektor-form som vil mesh med den primære utstyret profil i ønsket forhold.
6

Scale profilen opp eller ned. Når du har laget profilen i vektorer, kan du skalere hele giret opp eller ned. Du kan også forvrenge det, øke diameteren på den ene enden av utstyr, men ikke den andre.
7

Output datafiler til en CNC-maskin, vanligvis ved å laste filene på en nettverkstilkoblet mappe, og deretter laste dem ned fra CNC grensesnitt.
8

inn en passende størrelse blank eller stykke stål i CNC-maskinen. Som andre dreiebenker eller møller, CNC møller varierer fra maskin til maskin. Blank eller pre-malt metall må installeres til spesifikasjonene for den aktuelle CNC mill.
9

Kjør programmet. Fabrikken vil automatisk kutte hele utstyret profil. Eller, i en del utstyr profiler, kan det skjære et parti automatisk, krever et skjærehode endring, deretter kutte de øvrige. Møllen evne til å bevege seg langs tre akser, men vil skjære alle de komplekse kurver som angitt i vektor-modell. Deretter kuttet tilsvarende utstyr på samme måte.
10

Utvikle profiler ved å holde detaljerte logger over utstyret ytelse, inkludert varme, strømbrudd, friksjon og tannskader. Basert på tilbakemeldinger, endre vektor og wire-frame-modellen og kutte nye, matchet tannhjul, raffinering design for ditt bruksområde som du går.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/customized-cars/91615.html

Previous:
Next:

tilpassede Cars