Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Automobile Design History

Utseendet av biler følger trender og ønskene til mennesker, men som bilene på slutten av 1990-tallet bevise, det er ikke noe nytt i sin design. Som alle andre moter, går utformingen av biler nå i sykluser, reiser mellom rent funksjonelle og ekstravagant. Tegninger må nå fokusere ikke bare på visuelle elementer, men også på drivstofføkonomi, bruk av fornybar energi og passasjerenes sikkerhet. Første Biler

Den første bilen utforming, laget av Guido gjøre Vigevano i 1335, var ment for en vind-drevet kjøretøy. Dette italiensk design hadde en vindmølle som ville strøm tannhjul som viste hjulene. I 1678 en katolsk prest, fader Ferdinand Verbiest, bygget et dampdrevne bil for den kinesiske keiseren. Den første bilen kjent for å bevege seg for egen kraft er designet av Nicholas Joseph Cugnot i 1769, den veide 8,000 pounds og hadde en toppfart på 2 mph. Den er konstruert til å bevege kanoner og så ville tippe forover hvis ikke gitt en passende motvekt, slik som en kanon, over dens bakhjul. I årene som fulgte, ble flere biler med dampmaskiner laget og solgt
gassdrevne Engine

I 1893 produserte Duryea brødrene den første bensindrevne bilen . De monterte en 4-hestekrefter bensin motor til en hest og vogn, og lagt både en girkasse og en tenning. I 1896 ble 13 biler laget av dette designet som selges i USA. Selskapet smuldret, men når brødrene gikk hver sin vei i løpet forretningspraksis. I 1899 markedsført Ransom Eli Olds, grunnlegger av Olsmobile, hans Curved Dash bil. Dette var den første bilen pass produsert i USA. Mer enn 11 000 ble solgt mellom 1902 og 1904. Ford har også designet en bensin bil og begynte produksjon og salg i 1903.

Amerikanske biler forble en horseless vogn i stil fram til 1906, da Rolls Royce Silver Ghost ble solgt. Denne bilen forble i full produksjon frem til 1925. Det var en seks-sylindret som satt lavere i bakken og hadde en motor ut foran i stedet for under sittegruppen. Dette forbedret sin kurvekjøring evne og glattet ut på turen.

Touring Cars

I 1920, etter andre verdenskrig, skiftet bil utforming betydelig. Biler ble lengre og ble designet for reise. Badebukser ble lagt for å gi plass til bagasjen. Vinduer ble tilsatt til sidene av bilen, og stigbrett ble tilsatt langs bunnen. Bilen ble delt inn i tre hoveddeler: et motorrom i front, en kupeen i midten, og et oppbevaringsrom på baksiden. Andre funksjoner, som for eksempel frontlykter, fendere, reservedeler dekk og merke emblemer, ble festet til disse avdelingene.
Effektivisering

Under den store depresjonen, ble bilene mer strømlinjeformet i For å redusere luftmotstanden, forbedre gass kjørelengde og redusere bilens vekt. Som et resultat ble frontlykter og andre funksjoner del av bilens grunnleggende struktur i stedet for bare å være festet til rammen.
Post-WWII

verdenskrig introduserte design som emulerte jagerfly. Dette betydde legge luftinntak porter, buede frontruter og hale finnene. Tilsvarende ble baklys omformet til å se ut brennere. Disse designene banet vei for muskel biler av 1960-tallet. I løpet av denne tiden, Ford Mustang, Dodge Charger og Chevy Camaro alle gjort sitt utseende. De kjørte på V8 motorer og var designet for å utnytte rå kraft for fart. På 80-tallet, kom høyprofilerte biler designet for de med penger til overs på scenen. I løpet av denne epoken europeiske biler ble populært over hele USA. På 1990-tallet en funksjonell design returnert, som fører til populariteten til SUV og andre store kjøretøy.
New Millennium

De økonomiske usikkerhet og stigende gasspriser i tidlig 2000-tallet førte til en stor endring i Car Design: utvikling av elektrisk, hybrid og hydrogen drevet biler. Disse bilene ble lansert av flere produsenter og kjøpt både av de som er interessert i den grønne bevegelsen og de som prøver å bekjempe de stigende kostnadene for gass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99053.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller