Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Om Tenningslåser

Begrepet "tenningslåsen" refererer til låsesylinderen del av bilens tenningssystem og er en viktig del av tenningssystemet. Bryteren er koplet til bilens batteri, og når den aktiveres bruker batteriet for å hoppe starteren som slår på motoren. Tenningslåser er tradisjonelt kontrollert av tastene, men det siste tiåret har sett en økning i antall biler som bruker trykknapp tenning brytere. Historie

batteridrevet tenningssystemet, der tenningslåsen er utnyttet, erstattet Magneto tenningssystem når elektrisk start ble mye brukt i bransjen på begynnelsen av det tjuende århundre. Den magneto-system, også referert til som "suksess" tenningssystem, som kreves for brukere å aktivere startmotoren ved å dreie en sveiv på utsiden av kjøretøyet. Magnetos ble brukt på tidlige biler, for eksempel Fords 1908 Model T, men ved 1910 Cadillac brukte en batteridrevet tenningssystemet i sine kjøretøy. Batteridrevne systemer ble henvist til Kettering Systems, oppkalt etter oppfinneren sin, og raskt monopolisert auto motor utforming på grunn av sin pålitelighet og billig produksjonskostnad.
Betydning

Tenningen bryteren er utgangspunkt for hele tenningssystem. Når en tenningslåsen er aktivert, starteren snublet og sender et elektrisk bølge fra batteriet som krysser gjennom en dobbel tråd coil og tilbake til batteriet, noe som skaper et magnetisk felt inne i motor. En forskyvning i girboksen kaster et nedbrytningsmiddel i den ytre ledning av spolen, ødelegge det magnetiske felt og overføre det forsterkede energi til spolen indre ledning, som i sin tur roterer motoren og komprimerer sylinderens stempler. Uten innledende flip av tenningslåsen, vil prosessen ikke fungere.
Funksjon

Ignition bytter ofte har muligheten til å kontrollere all makt forvaltning av kjøretøyet. De fleste tenning brytere har fire moduser: Av, På, tilbehør og start. Når tenningsnøkkelen er i "off" posisjon, når motoren ikke går og ingen makt blir levert til et annet system. Når tenningen er slått til sin "tilbehøret" tilstand, er makt kanalisert fra batteriet til de ikke-motor elektriske systemer i bilen, slik som stereo, elektriske vinduer, og makt sete justeringer. Når tenningen er satt til "på"-posisjon, er det levere strøm til hele motoren og tilbehør system, og når bryteren er snudd inn i "start" posisjon den aktiverer starteren.

Geografi

I de fleste moderne biler, er tenning brytere plassert på høyre side av rattet kolonnen. Men er lagt inn variasjoner i utenlandsk bil utforming, spesielt i slutten av 1980 og begynnelsen av 1990 på tid tenningslåsen i midtkonsollen av forsetet nær nødbremsen. Noen moderne Saab-modellene fortsatt bruke denne designen.
Egenskaper

Keys utstyrt for tenningen systemer vanligvis også ha muligheten til å åpne bilens dørlåser, hanskerom lås og trunk lås. Det er vanlig for tenningslåsen nøkler som skal merkes med bil produsentens logo og form, størrelse og funksjonalitet funksjoner av nøkkelen varierer avhengig av selskap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98707.html

Previous:
Next: No

bilmerker modeller