Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Historien om Pontiac Biler

General Motors-eide Pontiac fungert som en litt finere versjon av Chevrolet, og ble markedsført i sine tidlige dager som en bil for leger, advokater og unge hvit-snipp fagfolk. Det delte mye av den samme stilen som Chevrolet i de tidlige årene med unntak av sin relativt liberal bruk av krom og endring i frontgrill arbeid og taillamp styling. Historie

Pontiac sluttet GM i 1926 som en følgesvenn til Oakland divisjon, men raskt overgått Oakland i salg. Pontiac ble solgt som sedan, stasjonsvogner og skåler, og inneholdt standard straight 6-sylindret motor. Det gjorde ikke oppnå mye oppmerksomhet til muskel bil GTO ble innført i 1964. The Marque fortsetter i dag med prangende 2009 Solstice coupe.
Betydning

Pontiac GTO er kreditert som den første muskel bil, med en 389-kubikk-tommers motor montert i Tempest og LeMans-modeller.
Funksjon

unntak for sin vellykkede steg inn i muskel bil-feltet, forble bilen et romslig, oppskalere familie bil for de fleste av sin levetid.
Typer

modeller varierte fra 1950 'Chieftain og Star Chief linjer til Catalinas, Venturas og Bonnevilles til den berømte Pontiac Firebird.

Egenskaper

Pontiac pioner integrert støtfangere ved å innføre Endura "gummi" front støtfanger på sine GTOs i 1968.
Identifikasjon

Fra 1930 gjennom midten av 1950-tallet, ble den Pontiac identifisert av sin "Silver Streak", en art-deco-stil stripe som strakte seg over panseret fra sin base til frontruten.


Størrelse

En populær motor størrelse for Pontiac muskelbiler var den 400-kubikk-tommers V-8, som genereres opp til 335 hestekrefter.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98738.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller