Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Historien om Volkswagen

Volkswagen er best kjent for sin originale besetningen - Beetle og VW Bus. Opprinnelig designet av Adolf Hitler, ville Beetle bli den mest solgte bilen i verden. Da selskapet introduserte Buss i 1950, hadde ingen noen gang sett noe lignende i et personlig kjøretøy. Som i 2010, er Volkswagen er Europas største bilprodusent, produsere et bredt utvalg av biler, varebiler og SUVer. The First Beetle

I 1934, på oppdrag Adolf Hitler Ferdinand Porsche å bygge en liten, billig bil, ifølge Edmunds. Hitler presenterte sine skisser for en bil som kunne frakte to voksne og tre barn, nå hastigheter på 60 mph og få 33 miles per gallon, ifølge nettstedet Pre 67 VW. Hitler ønsket at prisen skal være ikke mer enn 1000 Reichmarks - om kostnadene ved en motorsykkel. Porsche tatt utfordringen og laget en bille-formet bil kalt "Volkswagen" eller "Folkets bil" på tysk.
Selskapet

Selskapet nå kjent som Volkswagen var opprinnelig stiftet i 1937 som "Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH", ifølge Volkswagen-konsernets nettsted. Ett år senere ble selskapet Volkswagenwerk GmbH. Hitler selv la ned grunnsteinen for det første produksjonsanlegget 26. mai 1938, ifølge Pre 67 VW.
Verdenskrig

Etter krigen brøt ut i 1939, flyttet produksjonen ved Volkswagen anlegget fra biler til våpen, ifølge Volkswagen. Krigsfanger og konsentrasjon leiren fangene var blant de tvunget til å arbeide i anlegget. I 1998 har selskapet satt opp et humanitært fond på vegne av tvangsarbeidere under andre verdenskrig som har gitt støtte til mer enn 2000 mennesker i 26 land. Anlegget ble alvorlig skadet under krigen og ble okkupert av den britiske hæren, ifølge Edmunds.
Beetle og Buss

Masseproduksjon av Volkswagen Beetle begynte i 1940-tallet under tilsyn av den britiske regjeringen, ifølge Edmunds. Bobla først dukket opp i USA i 1949. Året etter selskapet introduserte den allsidige Volkswagen Bus, ofte kalt "VW Bully". Begge kjøretøyene var umåtelig populær. Volkswagen produserte en million Beetle i 1955. I 1972 Beetle slå Model T mangeårige produksjonsrekord, og ble den mest solgte bil gjennom tidene, ifølge Edmunds.
New Models

1973 Volkswagen introduserte Passat, den første i en serie av "neste generasjon" design. Det følgende året har selskapet debuterte Golf (opprinnelig kalt Rabbit i USA) og Scirocco. Av 1981 alle Volkswagens anlegg verden over sluttet å produsere den bobla. På 1980-tallet Golf ble Volkswagens mest populære selger i USA, ifølge Edmunds.
Modern Era

Facing sagging salg i Nord-Amerika på 1990-tallet, Volkswagen innførte New Beetle inspirert av den klassiske design. Det ble en umiddelbar suksess i USA, men ikke selge så godt i Europa. Selskapet kom inn i luksus markedet for første gang med Touareg SUV og Phaeton sedan i det nye årtusenet. I 2002 Volkswagen introduserte Touran, en kompakt varebil, og den populære Golf mottatt en redesign i 2003.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99062.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller