Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Hvordan dekode en Ford VIN nummer

The VIN, eller kjøretøy identifikasjonsnummer, har systemet blitt brukt over hele verden siden 1981. Mange kjøretøyer hadde serienumre før 1981, men mangel på næring reguleringen medført en overhaling av systemet. Den 17-sifret VIN-systemet gjør at hvert kjøretøy skal merkes med et unikt identifikasjonsnummer, slik at kjøretøyets registreringsnummer og historie for å bli sporet. Lær hvordan å dekode VIN på bilen Ford. Instruksjoner
en

Finn VIN på bilen Ford. VIN er stemplet på mange steder på bilen, den mest tilgjengelige å være på øvre førersiden av dashbordet og på innsiden av døren panel.
2

Merk det første sifferet i VIN. Dette er hjemlandet, eller hvor bilen ble produsert. Ford-biler som selges i Amerika er bygd i USA eller Mexico. Tallet for Mexico er 3 og tallet for USA kan være 1, 4 eller 5.
3

Finn andre sifferet i VIN. Dette representerer produsenten - i dette tilfellet, Ford. Det andre tallet bør være en "F", som er Fords spesifikk kode. Noen Ford-biler, som for eksempel Mustang, vil være merket med "Z." De er bygd av Auto Alliance, et joint venture mellom Ford og Mazda.
4

Finn sifre 4 til 9. Dette er kjøretøyet spesifikke tall som brukes til å identifisere den spesifikke bilen Ford og dets muligheter. Den fjerde sifferet er en sikkerhetskode, avhengig av hva sikkerhetsutstyr bilen har. Den femte sifferet er et kjøretøy kode. For eksempel tallet "T" er brukt for Ford Mustang. Siffer 6 til 9 identifisere alternativer og trim nivåer på kjøretøyet.
5

Finn 10. siffer i VIN. Dette er det siffer som identifiserer kjøretøyet år modell. Starter med 2001 års modell, begynte året siffer med tallet "1". Tallene ble utstedt i oppstigende rekkefølge inntil 2010 år modell, da begynnelsen av alfabetet ble benyttet. Modeller fra 2010 er representert ved bokstaven «A» Før 2001 var det 10. siffer representert ved alfabetet i synkende rekkefølge. Modeller fra 2000 ble oppført som "Y" og 1999-modellene var representert som "X."
6

Finn det 11. sifferet, som lister fabrikken der bilen ble montert. Ford har mange fabrikker, men flere populære biler er bygget i Chicago fabrikken og er representert med en "G." Biler bygget i Flint Rock, Michigan, er representert med "5".
7

Finn de seks siste sifrene, som representerer montasje. En Ford kjøretøy med sifrene "000001" ville være den første i sitt slag til å komme av samlebåndet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98838.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller