Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Mini Cooper Informasjon

The Mini Cooper var et populært subcompact bil produsert av British Motor Corporation fra 1959 gjennom 2000. Dens etterfølger, MINI, er produsert av BMW AG i Tyskland. Dagens MINI, som er kapitalisert med BMW å skille seg fra den opprinnelige Mini Cooper, bærer ingen relasjon til sin forgjenger annet enn grunnleggende utvendig design konsept. MINI har vært i produksjon siden 2001. Origins

BMC var den ledende britiske bilprodusenten i 1959, og dets ledelse gnaget på den økende suksessen til Volkswagen Beetle. På samme tid, ble det britiske opprulling fra virkningene av en dårlig etter krigen økonomi. Alec Issigonis, som tidligere fått et rykte for å utforme den varige Morris Minor, ble siktet for å skape en økonomisk, drivstoffgjerrig bil som oppnådde alt som Beetle tilbys for den britiske bileieren.
Suksess

Issigonis designet en front-wheel-drive bilen som målte kun 10-by-4-by-4 meter, men består av en plantegning som tillot 80 prosent skal brukes for passasjer-og bagasjeplass. Den ble drevet av en 850cc firesylindret, vannkjølt motor. Mini ble en umiddelbar hit blant britene. Den ble utviklet som en ytelse bil og erobret førsteplassen i sin klasse i Monte Carlo rally 1964-1967.
End of the Mini

Mini Cooper gikk gjennom en rekke eiere og overlevde de turbulente 1970-tallet da den britiske bilindustrien nesten kollapset dårlig ledelse, vaklende salg og dårlig kvalitetskontroll. Mini Cooper hang på helt til 2000 da de nye eierne, BMW, avsluttet produksjonen med den hensikt å skape en ny versjon for 2001.
MINI Cooper

BMW datterselskap, Land Rover Group, var i utgangspunktet ansvarlig for den nye MINI Cooper, men de to bilprodusentene braket sammen over sine to ulike visjoner: Land Rover ønsket en økonomisk bil, BMW ønsket en ytelse sportsbil. BMW vunnet kampen og overtok full kontroll
MINI Cooper Definert

BMW utviklet fire MINI-modeller som ble produsert 2001-2006:. Basen One Mini, diesel MINI One /D, MINI Cooper sports versjon og den turboladede MINI Cooper S. En kabriolet ble lagt til lineup i 2005. Clubman kom i 2007. Den diesel-versjonen ble drevet av en 1,4-liters motor produsert av Toyota. En 1,6-liters inline-fire Tritec og 1,5-liters inline-fire ble produsert av John Cooper Works for de mer sporty modellene.
Spesifikasjoner

modeller gjennom 2006 satt på en 97,1-tommers akselavstand og målte 143,1 inches lang. Den konvertible hadde en egenvekt på £ 2496. Akselavstanden var det samme for 2007 og senere modeller, selv om den turboladede hatchback lengde vokste med om lag tre inches. Grunnmodeller kom med en 1,4-liters inline fire-sylindret motor, mens MINI Coopers var utstyrt med an1.6-liters inline-seks eller en Peugeot-laget 1,6-liters diesel inline-fire.

Cooper Navn

MINI Coopers, spesielt Cooper og Cooper S, er oppkalt etter John Cooper av Cooper Car Company. Hans selskap gir ytelse John Cooper Works motorer, inkludert racing versjoner. Produksjons Cooper modellene har en racing eksos, øses hette, ytelse fjæring og 17-tommers hjul. Den turboladede inline-seks genererer 208 hestekrefter og 190 fot-pounds av dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98837.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller