Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Fakta om Jaguar Car

British bilprodusenten Jaguar Cars Ltd har produsert biler under Jaguar navn siden 1935. Selskapet ble stiftet i 1922 av William Walmsley og Sir William Lyons som Swallow Sidecar Company. Siden den gang har selskapet produsert en rekke kjente sports-og luksusbiler. Originale modeller

Den opprinnelige Jaguar-modellene var SS90 og SS100. Den SS90 ble først solgt i 1935 og inneholdt en 6-sylindret motor med 68 hestekrefter utgang. Fra introduksjonen, møtte SS90 med blandede reaksjoner. Mens mange mennesker komplimentert bilens styling, var det generelt antatt å være underpowered.Jaguar introduserte SS100 et år senere i et forsøk på å produsere en bil hvilken prestasjon matchet sitt utseende. Den SS100 inneholdt en 100-hestekrefter 6-sylindret motor, samt en rekke nye egenskaper inkludert doble forgassere og synkroniserte gir. Den SS100 ble produsert frem til 1940.
Tidlig Jaguars

Etter andre verdenskrig, gjorde Jaguar et navn for seg selv som en produsent av stilige, høy ytelse biler. I 1948 introduserte selskapet den XK120 roadster. Bilens navn henvist til en topphastighet på 120 km /h, som satte verdensrekord fartsrekord for en produksjonsbil. Den XK120 inneholdt en front motor /bakhjulsdrift layout og fikk strøm fra Jaguar 3,4-liters XK 6-sylindret motor. Bilen var en hit, har vunnet mange løp og tiltrekke beskyttelse av kjendiser rundt world.The XK140 fulgte i 1954, som gjorde XK150 i 1957.

Tidlig Luksusbiler

mellomtiden fortsatte Jaguar å produsere luksusbiler. The Mark V ble først solgt i 1948 og ble etterfulgt hele veien til en Mark X-modellen i 1970. Disse bilene ble designet og markedsført som ultra-premium luksusbiler og var konsekvent blant de dyreste og eksklusive biler tilgjengelig. På midten av 1950-tallet, var Jaguar biler gjenkjennelig for sine distinkte styling signaler, for eksempel en krom grill og hoppe jaguar emblem. Gjennom 1950 og 1960, vokste Jaguar luksusbiler større for hvert redesign, topping ut på mer enn 200 inches i lengde av 1970.
Senere Sports Cars

1961, introduserte Jaguar E-Type sportsbil. Produsert fram til 1975, ble det E-Type tilbys med en rekke in-line 6-sylindrede motorer og enda 5,3-liters V12 sent i løp sin. Tilbys både som coupé og cabriolet, E-Type vanligvis rangert blant de fineste sports biler tilgjengelig i form av utseende og ytelse. Det ble en av de mest collectible sports biler noensinne produsert. E-Type ble erstattet i 1976 av Jaguar XJS, som brakte luksus forbedringer til sportsbil segmentet og kanskje mer riktig kategorisert som en touring bil. Likevel fortsatte de XJS, tilgjengelig med den samme V12-motoren som E-Type, tradisjonen med høy ytelse biler fra Jaguar.
Senere Luxury Models

1968, introduserte Jaguar sin X-serien av luksusbiler. Disse inkluderte XJ6, XJ12 og XJ8 (med navn utpeke antall motoren sylindere). I kontinuerlig produksjon siden 1968, har den X-serien av luksus sedan konkurrerte direkte med luksus bilprodusentene som Rolls Royce, Bentley og Mercedes-Benz.In X-Series, brakte Jaguar mange luksuriøse funksjoner til sine biler som senere skulle bli vanlig. Servostyring, nye produksjons materialer og digitale skjermer alle dukket opp i X-serien før på vei til andre modeller.
Current Lineup

Foreløpig produserer Jaguar fire forskjellige modeller . Den XK sportsbil er tilgjengelig som en høy ytelse coupé og cabriolet. Jaguar XJ fyller rollen som et flaggskip i full størrelse luksus modell. XF er en mid-size "executive car" bygget i større antall enn både XK eller XJ. Avrunding ut besetningen er den kompakte X-Type, en entry-level Jaguar som er fortsatt blant de øverste tier av luksus biler tilgjengelig i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98792.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller