Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Classic Vs. Mini Cooper

The Mini er et verdensomspennende symbol på effektivitet, unikhet og moro. Det har hatt mange års popularitet siden starten i 1959, og ble et kulturelt ikon i 1960. Mini ble utviklet for road rally racing i 1960, men den resulterende modellen er kjent som Mini Cooper. Historie

Når Suezkanalen Crisis av 1956 forårsaket bensin rasjonering i Storbritannia, mindre biler ble svært populære. Som svar på dette, utviklet Sir Alex Issigonis, en designer på British Motor Corporation (BMC), en svært liten, økonomisk bil. Begynner livet i 1959 som Austin Seven og Morris Mini-Minor, ble begge modellene kjent i senere år som den klassiske Mini.
Funksjoner

De unike designelementer inkludert snu motoren sidelengs under panseret. Kjent som "øst-vest" plassering, tillates det en kortere front end. I tillegg ble den overføring som ligger under motoren, som lagret plass i kabinen på bilen. Også bidra til hytta plass var forhjulsdrift, som utslått "hump" gjennom midten av bilen som trengs for bakhjulsdrift tog apparat. Med all denne plassen reddet, kunne fire voksne komfortabelt sitte i bil.

Bilene var lett å håndtere og morsom å kjøre på grunn av en fire-hjuls uavhengig fjæring som ansatt gummi kjegler i stedet for stålfjærer. Også, var hjulene av bilen svært nær hjørnene, noe som gir bilen stabilitet.

Cooper utgave

Spesielle rally utgaver av bilen kom inn i Monte Carlo road rally konkurranse i 1960, men de var langt fra vinnerne. John Cooper, en race-bil designer legende, var en venn av Issigonis. Hans team hadde nettopp vunnet World Driving Championship og Cooper foreslo at han kunne gi Mini-motoren mer kraft. Cooper overbevist BMC ledelse å tillate ham å gjøre det. Resultatet var Austin Mini Cooper og Morris Mini Cooper, både introdusert i 1961. Disse modellene gikk på å vinne Monte Carlo rally i 1964, 1965 og 1967.
Forbedringer

Den originale Mini Cooper modellen hadde dobbelt hestekrefter (68 hestekrefter) av den klassiske Mini, med en større motor, doble forgassere og en nærmere-ratio girkasse. Mini Cooper S, som ble introdusert i 1963, hadde en enda kraftigere motor og skivebremser. Dessuten bruker dem for racing, tilbød BMC dem til publikum også med stor suksess.
BMW

BMC slutt ble British Leyland og deretter Rover Group. I 1994 kjøpte tyske bilprodusenten BMW Rover Group. I 1996 BMW annonsert en redesign av Mini for det nye årtusenet. Den siste av BMC Minis rullet av samlebåndet i begynnelsen av 2000, med den nye BMW redesign gå til det britiske markedet senere samme år.

De nye modellene var mye større enn den forrige generasjonen, men en stor suksess så vel . Den ble introdusert i det amerikanske bilmarkedet i 2002. BMW ser ut til å følge ånden av Mini i å tilby mange tilbehør og avledede modeller. Av 2009 var det en Mini Cooper, en Mini Cooper S, en elektrisk Mini E, en cabriolet, en utvidet lengde Clubman og en toseters Mini Coupe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98868.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller