Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Dodge Charger Vs. Challenger

Dodge har nylig gjenopplivet to kjente modeller fra 1960 og 1970. Dodge Charger og Dodge Challenger var begge svært populære bilene i løpet av muskel bil era. I det tjueførste århundre, har Dodge re-introdusert disse navneplater til et helt nytt publikum. Lader Historie

Charger ble innført i 1966 for å hjelpe Dodge vinne over en yngre generasjon av kjøpere. Laderen var ikke populært i starten, men sakte fanget forbrukernes øyne takket i stor del til NASCAR. En lader drevet av den berømte Hemi-motoren vant de fleste av løpene det året. The Charger ble redesignet i 1968. Denne stilen ble gjort populært på TV av "General Lee" i "Dukes of Hazzard" show og på storskjerm i Steve McQueens "Bullitt".
Modern Charger

For de neste 15 årene, ble den lader mindre og mindre og mistet det meste av styling som en gang hadde gjort det så populært. Modellnavnet ble avviklet i 1987. Den lader kom tilbake til Dodge lineup i 2006. Denne nye inkarnasjonen av Charger fått blandede kritikker. Det var ikke lenger en to-dørs som den opprinnelige, og manglet i hestekrefter. I løpet av de neste tre årene, ble det gjort endringer på motoren og alternativ pakker for å gjøre det mer populært.
Challenger Historie

Dodge Challenger ble introdusert i 1969 som en 1970 modell. Det var tilgjengelig i en kabriolet eller hardtop med flere forskjellige trim alternativer. Motor pakker varierte fra en seks-sylindret motor som produserer 145 hestekrefter, helt opp til 426 Hemi produserer 425 hestekrefter. Det ble ansett som en liten bil for sin tid. Challenger var svært vellykket i starten, men etter tidlig til midten av 1970-tallet, dens popularitet begynte å avta. Forbrukerne skulle flytte bort fra bensinslukere og ser på mer drivstoff-effektive biler. The Challenger navneskilt droppet ut av Dodge lineup sammen i 1983 som en dim skygge av hva det en gang var.
Modern Challenger

Challenger brølte tilbake på bilindustrien scenen i 2008. Denne nye modellen tok sin styling pekepinner fra Challenger av 1970-tallet. Den kom i tre trimme nivåer, med motor alternativer som spenner fra en 250-hestekrefter V-6 hele veien til en 425-hestekrefter V-8.
Styling

fra en styling ståsted, Challenger mer nøyaktig representerer hva modellen pleide å være. Fra begynnelsen, ville designerne å innlemme styling ideer fra den opprinnelige modellen. Den lader var aldri ment å ha en "retro" utseende. Det var mer en markedsføringsstrategi for å lokke kunder ved å gjenopplive en populær modell fra middelaldrende kjøpere 'yngre dager.
Hvilken å kjøpe?

Mid-level Charger og Challenger, både med V-8 motorer, er like i pris og alternativer. Begge har omtrent samme innvendige plassen, men de fire-dørs Charger gjør tilgang plassen litt enklere. Fra et "sitte opp og legge merke til" point of view, vinner Challenger hendene ned for sin elegante nikk til fortiden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98858.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller