Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Om Chevrolet Corvette

I 1953 avduket General Motors hva som var på den tiden USAs eneste toseters sportsbil: Corvette. Oppkalt etter skip, inspirert av haier og bygget delvis av russerne, har denne gjenkjennelig kvintessensen favoritt hadde en lang historie som en av Amerikas fremste, innenlands bygget sportsbiler. Det har også vært tempoet bil på Indianapolis 500. Historie

Corvette var nesten en dud, til tross for høye forhåpninger for konkurranse med Fords egen sportsbil. Den opprinnelige designen var underpowered og ikke veldig imponerende, til en tidligere sovjetisk ingeniør modifisert motor og transmisjon.
Typer

hver påfølgende generasjon av Corvette har blitt utpekt med bare en C og en rekke, den neste generasjonen å være C7 grunn i 2012. Innenfor de siste generasjoner har ZR-1 betegnelse blitt gitt til de med høy ytelse versjoner.
Namesakes

Corvette tar sitt navn fra raske fregatt skip . Stingray moniker ble inspirert delvis av mako hai og kom ikke på før C2 generasjon, som inkluderer den eneste år for å ha delt bakrute -. 1963 Corvette
Priser og utmerkelser

Bortsett fra å være en ikonisk amerikansk bil, har Corvette vunnet en rekke priser og utmerkelser. 1960 Stingray gjør kontinuerlig topp ti på lister over de beste amerikanske sportsbiler.
Fun Fact

Corvette innledende logo design inkludert et amerikansk flagg. Dette ble aldri gjennomført som bekymringer oppsto om hvorvidt bruke flagget for å selge et produkt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98718.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller