Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Toyota Celica Historie

Celica, produsert 1971-2005 av japanske bilprodusenten Toyota, ble ønsket velkommen som en lett vri på muskel biler av 1960-tallet. I 1971, roste sportsbil entusiaster lett å manøvrere Celica - som betyr "himmelsk" på latin - for god gass kjørelengde. I løpet av 34 år og syv generasjoner, produserte Toyota og solgt den turboladede sportsbil i Nord-Amerika, Europa, New Zealand og Australia. Syttitallet

Toyota solgte de første bak-wheel-drive Celicas i 1971 for ca 2600 dollar. I motsetning til andre importerte sportsbiler, så det Celica interiør som minner om amerikansk-laget biler, noe som gjør det lettere å selge til bil forbrukere. I 1974 Toyota introduserte Celica GT som inkluderte en fem-trinns girkasse og bredere dekk.
Eigthies og nittitallet

I et forsøk på å øke salget, redesignet Toyota Celica til funksjonen front-wheel-drive og en 2,0-liters, firesylindrede motorer. Celica ble snart populær blant enslige, utdannede fagfolk som anses sportsbil en stor verdi for pengene. Sportsbil tok første plass i 1989 World Rally Championship, Australia, slo ut europeiske sportsbiler bilprodusenter og ytterligere øke sin popularitet.
The Final Years

Selv CNNmoney.com roste drivstoffeffektive Celica ZZ modeller som beste kjøper for penger, etter 2004 bare noen få Celicas ble produsert, solgt hovedsakelig i Japan og på spesialbestilling. Avtagende salg bedt Toyota å konsentrere seg om produksjon innovative modeller som Scion og Prius. De siste Toyota Celicas ble solgt ut innen 2006.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99134.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller