Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

The History of Electric Automobiles Fra 1890-tallet til i dag

Etter introduksjonen i 1891, var den elektriske bilen faktisk ganske populære. Men i løpet av årene, overskygget masseproduserte bensindrevne biler populariteten til den elektriske bilen. I de siste tiårene av det 20. århundre, satt fornyet interesse i den elektriske bilen grunnlaget for nye oppfinnelser. Imidlertid er det bare en håndfull hybrider og rene elektriske biler blitt produsert. Som vi utforske alternative energikilder for en rekke applikasjoner, som kan endre seg i fremtiden. Bakgrunn

Før en elektrisk bil kan være praktisk, noen måtte finne opp et batteri som vil holde en belastning for en lang periode. Gaston Plante oppfant et oppladbart batteri i 1859. Camille Faure forbedret Plante design i 1881.
First Electric Car

En amerikansk heter William Morrison oppfant den første elektriske bil i 1891. Thomas Edison brukte 10 år jobbet med et forbedret batteri for elbiler.
Popularitet

I 1900, 28 prosent av alle biler produsert kjørte på elektrisitet. Elektriske biler ville aldri igjen nyte en så stor del av bilmarkedet.
Bensin Drevet Biler

Henry Ford introduserte sin Model T i 1908, som gikk på bensin. I 1912 fjernet Charles Kettering el-start den tungvinte sveiv start for bensindrevne biler. Dette var begynnelsen på slutten for den elektriske bilen.
Resurgence

I 1960 ble folk interessert i elektriske biler for å redusere forurensning. Den arabiske olje-embargo i 1973 også drevet interesse for biler som ikke kjører på bensin. Strengere utslippskrav i slutten av det 20. århundre ansporet forskning og utvikling av elektriske biler.
Hybrider

Prius ble introdusert i 1997 som den første vellykkede hybrid, noe som betyr at det drives både som en elektrisk bil, og på bensin. Stigende bensin prisene i de senere årene har økt offentlig interesse for elektriske biler for fremtiden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98760.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller