Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Hva står BMW for?

Bayerische Motoren Werke AG (bayerske Motor Works)-verdenskjent for BMW akronym-er den ledende globale europeiske bilprodusenten basert i Tyskland. Selv om BMW begynte i 1913 som en butikk for flymotorer, gikk selskapet motorsykkel produksjon for å bo i virksomheten. Det var ikke lenge etter sin R32 motorsykkel begynte wining fartsrekorder at BMW begynte sin historiske løp inn i bilindustrien. Historie
p Som en konsekvens av andre verdenskrig, suspendert BMW auto produksjon noen år etter innføring av sin berømte 328 sportsbil i 1936. Men, etter 1950, gjorde den tyske auto maker et comeback. Denne gangen snudde fokuset på sport sedan og touring biler selskapet til verdensomspennende berømmelse, suksess og inn i en voldsom Mercedes-Benz konkurrent.
Betydning

BMW har ikke bare hadde en innvirkning på luksus-bil markedet rundt om i verden. Bavarian Motor Works har vært kjent for sin top of the line rase motorsykler og biler i hele selskapets historie. Det enda antrekk andre lag med BMW motorer for Formula One og Two løpene.

Typer

Kanskje en av BMWs mest kjente linjer har vært 5-serie, startet i 1972. 5-serie har en kropp konsept produsert av italienske auto designeren Marcello Gandini. Gandini også fødte mange klassikere blant annet Alfa Romeo Montreal, Ferrari Dino 308GT4, Lamborghini Diablo, og Maserati Shamal. Den 3-serie, kompakte executive-biler, har sett fem designendringer siden introduksjonen i 1975 på grunn av sin verdensomspennende suksess, som representerer 40 prosent av auto salg i 2005, i 2004, BMW begynte global produksjon av 1-serie, en liten luksus bil og den eneste bakhjulsdrift i sin klasse. Andre BMW klassikere inkluderer 3/15 "Dixi," 507 Roadster og 319 4-Window Cabriolet.
Egenskaper

BMW har blitt en del av mange kulturer rundt om i verden . Entusiaster av den tyske bilmodell er kjent verden over som "Beemers." Begrepet ble skapt da BMW motorsykler begynte racing mot Birmingham Small Arms (BSA-kjent som "Bis") Company, en tidligere britisk produsent av biler, skytevåpen og militært utstyr.
Teorier /Spekulasjoner

Den tyske bilprodusenten har vist at innovasjon kommer utenfor riket av motor engineering. Det har også blitt den første bilen maker å komme inn i Internet generasjon med sin "The Hire" mini-film serien på sin hjemmeside. "Star", den fjerde i serie i fem deler, har Guy Ritchie regissere sin daværende kone Madonna i denne 9 minutters ad-film. Clive Owen ser ut som "driver" gjennom hele serien, hver del med en gåtefull protagonist og en super regissør, viser av (selvfølgelig) BMW-modeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98708.html

Previous:
Next: No

bilmerker modeller