Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

The History of Lincoln Automobiles

Henry Leland grunnla Lincoln Motor Company i 1917. Under første verdenskrig, forlot Leland jobben med Cadillac å danne Lincoln med sin sønn. Selskapet opprinnelig bygget Liberty flymotorer. Etter krigen byttet fabrikken fokus og begynte å produsere luksusbiler, som ble Lincolns nisje i bilmarkedet. Ford tar over

Etter noen år på Lincoln Motor Company var ikke kommersielt vellykket. Leland ble tvunget til å erklære konkurs i 1922. Ford kjøpte selskapet for $ 8 million.Ford hadde ressurser til å produsere Lincolns på en mye større skala. Etter å ha tatt over selskapet, forvandlet Ford Lincoln til en populær luksusbil, kan sammenlignes med Cadillac og Packard. Ford gjorde ikke endre mekanikken i bilen, men gjorde restyle kroppen og slippe prisen. Salget steget til 5512 innen utgangen av 1922.
Politibiler

Året etter nye karosserivarianter inkluderte en touring sedan og limousin, som koster over $ 5000. I 1924 politiet avdelinger var å kjøpe opp Lincoln sedan kjent som "Police Flyers." Bilene inneholdt fire hjul bremser, noe som ikke ville være tilgjengelig for allmennheten til 1926. Andre politiet bilen alternativer inkludert skuddsikre frontruter og spotlights.
The Continental

I 1938 automotive designeren Eugene T. Gregorie tok Lincoln Zephyr og lagt et vertikalt montert reservehjul på baksiden av bilen. Dette ble kjent som Continental. Det ville blitt den mest populære bilen Lincoln noensinne produsert. Designet var en slik avgang, at selv i dag å legge en vertikal reservehjul er kjent som en "Continental kit." Produksjon av Zephyr endte under andre verdenskrig, da Ford omorganisert for krigsinnsatsen. Continental ble produsert frem til 1948, og ble gjenopplivet i 1981 med bil.
Presidential limousin

Mange presidenter fra USA har brukt Lincolns som deres presidentkandidat limousin. Flere er utstilt på Henry Ford Museum i Dearborn, Michigan. Den første ble bygget for Franklin D. Roosevelt i 1939 og var i bruk gjennom 1950. Det var en V12 cabriolet kjent som "Sunshine Special." Lincoln medfølgende Truman, Eisenhower, Kennedy og Johnson med en 1950 Cosmopolitan.The bil der John F. Kennedy ble myrdet var en 1961 Lincoln Continental kabriolet. Den ble brukt fra 1961 gjennom 1977, med store sikkerhetsmessige modifikasjoner etter presidentens død. Vekslinger inkludert forsterket rustning plating, skuddsikre glass og selvsagt en ny interior.Richard Nixon brukte en 1969 Lincoln. Presidentene Ford, Carter, Reagan og Bush brukte en 1972 Lincoln. Cadillac leverer nå presidentvalget limousiner.
Lincoln dag

I 1990 Lincoln forble en av de mest solgte luksusbil linjer som selges i USA. Moderne nytolkninger av bil og Continental, samt innføring av Navigator SUV, hjalp Lincoln være konkurransedyktig. Imidlertid har nyere konkurranse fra utenlandske bilprodusentene forårsaket en nedgang i Lincoln salg. Selskapet håper å gjenvinne noe av markedet med moderne modeller, inkludert MKZ, MKS, MKT, MKX og Mark LT.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98767.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller