Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

The History of the Buick Electra

The Buick Electra ble produsert over seks generasjoner i løpet av 1959-1990 og fylte full størrelse premium luksus nisje for General Motors. I tillegg til den Electra var det Electra 225 Riviera og Electra 225, nummeret 225 som kjenne-tommers lengde. Det ble droppet for 1991 modell år og erstattet av Park Avenue. Historie

Electra fikk sin usannsynlig start som en one-off for GM President Harlow Curtice som pensjonerte seg i 1958. Bilen er designet da bilindustrien var i en alvorlig nedgang i salg og GM ble jettisoning flere navneplater til fordel for mer kompakte biler. Men GM ønsket å holde en premium luksus bil på markedet, og besluttet Electra passe regningen.
Betydning

Buick forlatt de fleste av sine tradisjonelle design i 1958, inkludert sin signatur faux side koøyer, til fordel for elegante moderne linjer på en lav-feide kroppen.
Funksjon

Electra delte mange fellestrekk med Cadillac samtidig opprettholde up-to-date kroppen stiler og alternativer med hver påfølgende modellåret.
Typer

Den kom i en fire-dørs sedan, todørs kupé og to- dør cabriolet, med coupe eliminert av 1971.
Egenskaper

I 1965 eide Buick cola-flaske-stil sidepaneler og en fastback taklinje på coupe.

Størrelse

1960 modellene er 225 inches lang og sitte på en 123-tommers akselavstand, mens drevet av en 401-kubikk-tommers "nailhead" V-8.
Fun Fact

Electra 225 er ofte referert til som en "toer og en kvart" som i sangeren Ry Corder sang lyrisk, "Vel, jeg satte deg bak rattet på en toer og en fjerdedel, ja jeg gjorde. "

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98743.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller