Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

The History of Plymouth Cars

Den nå nedlagte Plymouth er en Marque eid av Chrysler Corporation. Som en entry-level bil, servert den til utfylle høyere priset Chrysler og sin søster divisjon, Dodge, ved å tiltrekke første gangs kjøpere. Det reddet Chrysler fra sviktende under den store depresjonen som Plymouth salget steget. Med unntak med sin fremvekst som en muskel bil i 1960, var det underappreciated av Chrysler og gjennom forsømmelse ble avviklet i 2001. Historie

Plymouth begynte livet som en Maxwell, kjøpt av Walter P. Chrysler og relansert i 1926 som en lavt priset Chrysler. I 1928 produserte Chrysler Chrysler-Plymouth Modell Q, med "Chrysler" Navnet falt året etter å lage Plymouth.
Betydning

1956, Chrysler designer Virgil Exner skapte "Forward Look" med en ultra-moderne styling, serverer Plymouth godt med avansert design og en lav prislapp.
Funksjon

Plymouth personifisert entry-level bil for den amerikanske middelklassen familie, og for mye av livet sitt ble likestilt med holdbarhet og pålitelighet.
Typer

Marque kom i med høy ytelse Prowler, Fury og Barracuda, Voyager minivan, the Breeze, den økonomiske Valiant, Reliant og til slutt Neon.
Funksjoner

Mens General Motors ' Harley Earl antent den "fin kriger" i bildesign, tok Exner den til nye høyder med overdrevne finnene på slutten av 1950-tallet Plymouth Fury og selv den kompakte 1960-1962 Valiant.
Størrelse

1971 ble Plymouth utstyrt med 426 Hemi-motoren, som produserer 425 hestekrefter og 440-kubikk-tommers versjonen som genererte 370 hestekrefter.
Fun Fact

Opptil 25 1957-58 Plymouth Furys ble brukt i 1983 Stephen King horror film "Christine".

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98732.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller