Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

BMW E39 Informasjon

BMW E39 er fjerde generasjon i BMW 5-serie som tilbyr noen av verdens mest respekterte og ærverdige fire-dørs sedan. 5-serie er fanebærer mot som alle andre biler er målt, ifølge ekspertene på Edmund tallet. Historie

Den første generasjonen 5-serie for BMW kom ut i 1972, og med hver redesign, bilen beholdt sin posisjon som en av de beste i sin klasse. I 1972 traff BMW markedene med sin første serie-navngiving linje av biler. Den E12 var den første generasjon 5-serie som var litt mindre enn de andre fire-dørs modeller BMW hadde vært å produsere. Det var den første BMW som kan ta enten selskapets fire eller seks-sylindrede motorer, og det var svært lønnsomt for den tyske bilprodusenten. Den E12 var raffinert og brøt ny mark så langt som stilen tidligere produsert av BMW.
Vekst

5-serie først kom til Amerika i form av 530i i 1975 og var den første bilen som skal bygges med katalysator. Den E28 var den andre generasjonen 5-serie som kom ut i 1982. Det var ikke mye forskjellig fra den første generasjon, men det satte scenen for oppfølgingen linje, E34. På slutten av 1980-tallet, E34 virkelig trengte et nytt utseende.
Kontinuitet

E34 entret scenen i 1989 og fortsatte produksjonen frem til 1997 da E39 ble debuterte. Bilen ble en hit med entusiaster som satte pris avgrensninger av merkevaren. Suspensjonen systemet ble laget av lettmetaller i stedet for stål og rack og pinion styring gjort det en av de beste håndtering biler på veien. Det varte i sine ulike variasjoner til siste E39 rullet av samlebåndet i 2003.
Strøm

mengde varianter ble gjort på E39 mens den var i produksjon gjennom 2003. Entry-level modell kunne nå utganger av 190 hestekrefter, mens sports sedan med en V-8 motor kunne toppen ut på 282 hestekrefter. En stasjonsvogn sluttet seg lineup i 1999, samt aluminium motorblokk. I 2000 satte BMW en ny Motorsport versjon i E39 besetning som hadde en V-8, 5-liter, 394 hk motor. Det bare kom med en sekstrinns manuell girkasse.
Prestige

E39 var høyden av luksus, med skinn interiør og valnøttre trim inni. En state-of the-art CD navigasjonssystem var standard. De full size sedan kom med traction control, parkering sensorer, regnsensor vindusviskere og rattet for underholdning og temperatur systemer. Den E39 vunnet flere priser i løpet av sin levetid, inkludert seks Bil og Driver "Beste 10" awards, fire autoweek er "Amerikas beste"-priser og syv Edmund sin "Most Wanted"-priser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98766.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller