Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Classic GTO Informasjon

Den klassiske Pontiac GTO var en av de mest populære muskelbiler under en tid da muskelbiler dominert markedet. Den klassiske GTO --- selv om svært populært --- også ikke ta hensyn til moderne standarder for effektivitet og fått tittelen av enkelte som "gass, dekk og olje" tar hensyn til enorm om disse materialene som GTO brent mens du kjører. Års produksjon

levetid GTO ble relativt lang sammenlignet med mange av sine kolleger. Produksjonen varte i 10 år og begynte i 1964, ikke stans til 1974. Selv om alle modellene var kjent og godt kjent, har 1969 GTO Judge blitt den mest berømte versjonen og modell GTO å bli produsert.
Designers

Den opprinnelige konseptet GTO bil, ifølge Jim Wangers --- markedssjefen for Pontiac i den tiden av GTO skapelse --- var Russell Gee, en Pontiac ingeniør, Bill Collins, chassis designer, og John DeLorean, en annen ingeniør for Pontiac. Wangers bekrefter dette i sin selvbiografi "Glory Days", der han diskuterer den berømte muskel bil.
1964 GTO

Den klassiske 1964 GTO var den opprinnelige modellen for GTO og en langt gråte fra sporty og elegant modell som ble utviklet mye senere. Denne modellen kom med en 6.4L 389 kubikk tomme V8 som hadde 325 hestekrefter. Drift av en Hurst shifter, hadde manuell girkasse av GTO tre hastigheter. Salget var betydelig for en første utgave modell, som de solgte som anslått 32.450 modeller --- med en pris på $ 4500 for pakker som inkluderte alle alternativene.
1969 Dommer

Den 1969 Dommer var den mest kjente versjonen av GTO produsert og er svært populært blant samlere. Risten, samt baklys, ble noe revidert fra forrige 1968-utgaven --- gi den et mer sportslig utseende. Tenningsnøkkelen ble også flyttet i denne modellen --- samt alle fremtidige modeller --- til rattstammen. Alle tidligere modeller hadde en tenningsnøkkelen på dashbordet.
1974 Edition

1974 GTO var det siste året av produksjonen. Bilen tok på en mye annet utseende og dukket ligner på Chevrolet Nova. Bilen kom med en 5.7L V8 motor som besatt 200 HP. Det kom i en sedan, samt hatchback modellen. På grunn av de lavere hastigheter og upopularitet av utseendet på 1974-modellen, likte den dårlig salg --- totalt 7058 --- og ble avviklet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99068.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller