Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

BMW Tech Information

BMW er kjent for å skape "The Ultimate Driving Machine." Sine biler har en blanding av luksus, ytelse og teknologi som markerer det som en av de fremste bilprodusenter. BMW teknologier stammer fra konseptbiler, Formula One teknologi og selskapets kontinuerlige arbeid for å gi kraft og effektivitet. Active Steering

Standard på alle BMWs, er aktiv styringsgruppe et elektronisk system som varierer bilens styrevinkel basert på bilens nåværende hastighet. Ved lave hastigheter, er styrevinkel økt, slik at bare en liten bevegelse på rattet vil manøvrere bilen gjennom trange steder og store svinger. Ved høyere hastigheter, styrevinkel minker, noe som gir større stabilitet og kontroll på motorveien.
Adaptive kjørelys

Adaptive frontlykter belyse ikke bare veien foran føreren , men også veien hvor bilen er på vei. Frontlysene rotere i den retningen at bilen styrer, slik at veien bilen skal kjøre på er opplyst tidligere og hindringer blir synlig raskere.
BMW EfficientDynamics

EfficientDynamics er begrepet som BMW bruker for balansen mellom redusert drivstofforbruk og økt makt. BMW har flere teknologier som er i stand til å samtidig redusere drivstofforbruk og øke motorytelse, som for eksempel Auto Start Stop-funksjon som slår av motoren når bilen kommer til en fullstendig stopp og automatisk starter opp når bilen beveger seg igjen, og Brake Energy Regeneration system, som bruker bremseenergi til å lade bilens batteri for å opprettholde maksimal ytelse.
iDrive

iDrive er grensesnittet BMW bruker for sitt navigasjonssystem. Målet med iDrive er å sette flere funksjoner i én enkel knapp. IDrive-knappen, som er en rund knapp som beveger seg i alle retninger og presser for å velge, styrer alle funksjoner i bilen, fra aircondition til navigasjon til hjuloppheng.
XDrive

xDrive er BMWs all-wheel-drive-systemet. Dette systemet er utviklet for å gi maksimal trekkraft på alle tider i alle forhold. I normalt vær, har xDrive systemet en 40-60 makt split, sender 40 prosent av bilens kraft til forhjulene og 60 prosent til bakhjulene. Systemet har evnen til å sende 100 prosent av kjøretøyets strøm til en enkel aksel, slik at det hjulet som har de største trekk-kraften for å få mest mulig bruk av den. Under en understyring, er kraften til forhjulene redusert, mens kraft til bakhjulene er redusert i løpet av en overstyring, så trekkraft opprettholdes til enhver tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99056.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller