Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Om Rotary Motorer

En wankelmotor er en forbrenningsmotor som erstatter den tradisjonelle stempel med en rotor. Rotoren beveger seg i en sirkulær bevegelse (erstatte stempeldrevet) og utvikler seg gjennom de samme fire slag syklus av inntak, kompresjon, tenning, og eksos. Teori

rotasjonsmotor opererer under de samme prinsippene som et stempel-baserte motoren. En blanding av brennstoff og luft suges inn i et forbrenningskammer hvor den komprimeres, og deretter antennes av en gnist, som resulterer i motorens arbeidstakt. Den neste syklus av motoren frigir eksos og trekker inn mer drivstoff og luft for den neste tenning. Men i motsetning til en stempelmotor, der alle fire deler av prosessen foregår i samme sylindriske rom, anvender en rotasjonsmotor den sentrale rotoren beveges brennstoffet til forskjellige avdelinger av motoren for hvert trinn i prosessen. Den kontinuerlige syklusen av forbrenning driver rotoren, noen ganger referert til som en roterende stempel, som deretter festet til en drivaksel til slutt drive bilen.
Historie

rotasjonsmotor var en av de tidligste design av forbrenningsmotorer. Rotasjonsmotor design kan spores så langt tilbake som på 1880-tallet. Stephen Balzer, en amerikansk ingeniør, designet roterende motorer i 1890-årene. Balzer motorer var lyd, men hans økonomiske problemer hindret ham fra å markedsføre dem successfully.Rotary motorer nådde sin topp i popularitet under første verdenskrig, men fremskritt i stempeldrevet motor gjorde dem i stor grad foreldet av 1920-tallet. En gjenoppliving av sorterer skjedde med Wankel rotasjonsmotor, utviklet i 1950 av den tyske ingeniøren Felix Wankel. Mens Wankel roterende motorer brukes i flere typer biler i dag, stempelmotorer fortsatt dominerer feltet.

Applications

Den roterende motoren ble opprinnelig brukt i fly motorer. Ved begynnelsen av 1900-tallet, begynte amerikanske bilprodusenten Adams-Farwell bruke roterende motorer i sine biler. Roterende motorer ble også brukt i motorcycles.The rotasjonsmotor nådde sitt høydepunkt under første verdenskrig da luftfart teknologien ble raskt fremme. Etter krigen eksperimenterte bilprodusentene med roterende motor-drevne biler, men stempelmotor snart ble industristandard. Den moderne Wankel wankelmotor er mest kjent for sin bruk i biler med japanske bilprodusenten Mazda, i sin RX serie sportsbiler. Andre anvendelser av Wankel rotasjonsmotor inkluderer små vannjet, motorsager, gass generatorer, og gokart.
Fordeler

Den wankelmotor har flere klare fordeler fremfor den stempelkompressorer stempelmotor. Chief blant disse er dens enkelhet. Rotasjonsmotoren inneholder ingen kamaksel, ventiler, vippearmer, eller tannremmer. Den har heller ingen behov for et svinghjul, siden dens bevegelse er revolusjonerende i stedet for stempel. En wankelmotor er naturlig balansert, og mangelen på et svinghjul betyr redusert vekt. Dette gjorde roterende motorer spesielt attraktive for luftfart bruk, der vekt er paramount.Rotary motorer kan også være designet for å være svært drivstoffeffektive. De er kjent for lang levetid og lave kostnader for produksjon.
Mazda

Kanskje den mest bemerkelsesverdige moderne bruk av Wankel wankelmotor er i Mazda RX sport biler. RX-8, som sine forgjengere RX-7 og RX3, bruker en roterende motor for å oppnå ideell vektfordeling. Rotasjonsmotoren gir også mulighet for høy ytelse tall uten den store motorens slagvolum (og resulterende drivstoff forbruk) av de fleste sportsbiler. Racing versjoner av RX-8 har vært vellykket på ulike racerbaner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98806.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller