Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Turboladere Vs. Superchargers

turbolading og supercharging er to av de vanligste måtene å få mer kraft og ytelse fra en bilmotor. Men mens begge er former for tvang induksjon, noe som betyr å tvinge mer luft inn i motoren, er fordeler og ulemper ved en over den andre en vanlig debatt blant entusiaster. Turbolading

Turboladning er en form for tvunget induksjon som fungerer på eksos siden av motoren. Som tilbrakte gasser (luft og drivstoff) avslutte motorens eksos manifold, går de inn turbo sin bolig. Inne i huset er en impeller som begynner å rotere ved opptil 2000 omdreininger per sekund som til gassene inn i turbo, tvinge mer luft inn i motoren, noe som i sin tur skaper mer kraft ved å anvende mer kraft på stemplene. På grunn av det faktum at turbo arbeide av av eksos, er det en kortvarig forsinkelse, kalt turboetterslep, før motoren begynner å fremstille mer strøm. Dette er grunnen til at turboladede biler har en så spennende kraftutfoldelse, siden det endrer seg så raskt. Bil selskaper har redusert turboforsinkelsen betraktelig med ny teknologi og mindre turboer, men det er uunngåelig.
Supercharging
p Det er to hovedtyper av kompressorer, røttene type og sentrifugaltypen. Det er også Lysholm Skruetype, men dette ligner på Roots. Supercharging er basert på det samme prinsippet som turbolading, men bruker den innkommende (inntak) luft for å gi tvunget induksjon. Som luft kommer inn i kompressoren, spinner en rekke intermeshing fliker opp, tvinge mer luft inn i motoren og økende makt. Siden superchargers arbeid fra inntak luft, har de ikke opplever etterslepet forbundet med turboer. Faktisk, kompressormatet biler føles mer som svært kraftige normalt pustende biler. Kompressorer er generelt mer utsatt for støy enn turboer, og ofte avgi en høy sutre når de produserer boost, i motsetning til turboer, som ofte er taus.
Pålitelighet

Turbos produserer mye mer varme og trenger ofte intercoolers å holde dem kjølig og tillate dem å gi maksimal ytelse. Varmen fra turbo er ikke bare vanskelig på turbo seg selv, men motoren og. En turbolader må også oljes stadig og deler motorer oljeforsyning, videre legge til kompleksitet. En annen viktig faktor som må tas i betraktning er motorens kompresjonsforhold, som må være lav hvis en høy boost kommer til å bli produsert av turbo. Ofte installere en turbolader betyr også at motoren må være rebuilt.Arguably, er kompressortrykket mer pålitelig deretter turboladning siden det er mindre komplisert og steder mindre belastning på motoren. Generelt sett trenger kompressormatet motor ikke trenger å kjøre så lavt av et kompresjonsforhold som turboer. Vanligvis kjører en kompressor på en motor er rett og slett en bolt-on prosess.
Resultatutvikling

For høy effekt programmer, turbolading er den vanligste ruten. De fleste biler som har ouputs av 800-1000 hestekrefter eller mer er vanligvis twin svært. Forestillingen potensial for kompressorer i ikke så høy, men det kan fortsatt øke strømforbruket med opp til 30 prosent eller mer.
Cost

Supercharging er generelt billigere enn turbolading. En komplett supercharging kit vil kjøre alt fra $ 3000 til $ 10.000, avhengig av type bil. En godt konstruert turbo konvertering kan enkelt kjøre til $ 15.000 eller mer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98870.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller